Politics

Zwarte man verzet zich tegen arrestatie, grijpt taser, wordt doodgeschoten


De politie in Lake Rapids, Michigan, heeft beelden vrijgegeven rond een incident waarbij eerder deze maand een man door een politieagent in de rug werd geschoten.

Klik hier

Patrick Lyoya, 26 jaar oud, werd op 4 april door een agent staande gehouden omdat zijn nummerbord niet geregistreerd stond op het type auto waar hij in reed. Toen de agent  hem vroeg of hij identificatie bij zich had, zette Loyola het op een lopen. Er ontstond een korte achtervolging, waarna een worsteling ontstond.

Videobeelden

De agent trok vervolgens zijn taserpistool, maar Loyoya greep deze vast. De agent waarschuwde meerdere keren dat Loyola de taser los moest laten en loste vervolgens met zijn pistool een schot in de rug van de man.

Op een video gemaakt door een voorbijganger lijkt te zien dat Loyoya de taser vasthield op het moment waarop de agent hem neerschoot. Het incident leidde tot meerdere protesten in de staat.

Hieronder de video van de interactie:

 

Klik op de rode knop

Rode knop

 


Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenBlack Lives Matter genomineerd voor Nobelprijs voor de VredeDit is Black Lives Matter in Philadelphia: rellen en plunderingenOnderzoek: Femke Halsema, politie en OM faalden voor, tijdens en na BLM-demonstratieFemke Halsema loog over BLM-demonstratie; Openbaar Ministerie was niet betrokken bij besluitShock video: zwarte SUV rijdt in op Black Live Matters-demonstranten in HollywoodChris Aalberts – Je kunt voor een humaner asielbeleid demonstreren tot je een ons weegtEduard Bomhoff – Donald Trump maakt goede kans weer president te wordenCoen de Jong – Taalmanipulatie en nieuwspraak bloeien als zelden tevorenVideo – Prelude to civil war: land of the ‘free’Syp Wynia – De Hollandse zomer van 2020 is geen reclame voor de multiculturele samenleving

TPO+

Bart Collard – Hoe bepaalt Bol.com wat als kwetsend ervaren kan worden?Onderzoek bewijst: Nauwelijks anti-zwart racisme in Amsterdam – Gemiddeld 8,8 gevallen per maand in 2019Coen de Jong – Boze mensen, daar houdt de macht van (want dat leidt af)Eduard Bomhoff – Gewelddadig protest werkt averechtsSid Lukkassen – Waarom de open brief ‘voor het vrije debat’ gedoemd was te falenLerarenvakbond Los Angeles heropent scholen alleen als politie wordt gedefundMaurice Meeuwissen – Racisme heeft geen kleur, of het moet rood zijnSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close