Politics

Warner Bros buigt voor Chinese censuur, duwt Perkamentus terug in de kast


De Amerikaanse filmproducent Warner Bros is akkoord gegaan met aanpassingen aan Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore die worden geëist door de Chinese overheid. Alle verwijzingen naar de homoseksualiteit van Zweinstein-schoolhoofd Perkamentus (in dit verhaal nog docent Verweer tegen de Zwarte Kunsten) moeten uit de film gehaald worden om de film geschikt te maken voor de Chinese markt.

Stop censuur, abonneer op TPO

The Secrets of Dumbledore is de derde film van een nieuwe serie in het universum van J.K. Rowlings Harry Potter-serie. De serie begon in 2016 met Fantastic Beasts and Where to Find Them, en speelt zich af 70 jaar voor de gebeurtenissen uit de boeken. In de nieuwe films komt een jonge versie van Perkamentus voor. Rowling maakte in 2009 bekend dat Perkamentus homoseksueel was en in zijn jeugd een relatie had met Gellert Grindelwald. Deze Grindelwald is de slechterik van Fantastic Beasts en wordt gespeeld door Johny Depp en Mads Mikkelsen.

Preutse filmcritici

Qua lengte boet de nieuwe film niet veel in. Een paar zinnen waarin Perkamentus spreekt over zijn liefde voor Grindelwald zijn uit de Chinese versie geknipt. In totaal zou het gaan over zes seconden schermtijd.

Elk jaar mag maar een beperkt aantal buitenlandse films vertoond worden in Chinese bioscopen. De Chinese filmindustrie is inmiddels groter dan de Amerikaanse, dus filmmakers in Hollywood azen op een stukje van die markt. Dat betekent echter wel dat men rekening moet houden met een Chinees publiek. Dit is dan ook niet de eerste keer dat een Westerse film verknipt moet worden voor de nogal preutse filmcritici van de communistische partij.

Zelfs Bohemian Rhapsody, de prijswinnende film over Queen, moest voor de Chinese markt op het hakblok. (Hoe iemand in een film over Queen kan verbergen dat Freddie Mercury homoseksueel was is onduidelijk, maar kennelijk is het gelukt).

 

Lees ook:

100 jaar China, 100 jaar communistisch gif, 100 jaar slapend arrogant Westen

 


 

True managed webspace

Lees ook deze artikelenChina gaat kinderen vanaf 3 jaar oud vaccinerenEx-software chief Pentagon: ‘China heeft strijd om artificiële intelligentie gewonnen’Joseph Wu – Naar een veerkrachtiger VN-organisatie met Taiwan erbij‘The Biden-administration is using the threat of China to further its domestic agenda’‘Waarom houdt het Westen die roze bril naar China eigenlijk op’100 jaar China, 100 jaar communistisch gif, 100 jaar slapend arrogant WestenChen Shih-chung – Taiwan wil helpen tegen COVID-19 maar wordt opnieuw geweerd door de WHO Meerderheid Tweede Kamer: Communistische Partij van China pleegt genocideKoningin Máxima probeerde voor China mondkapjes te regelen

TPO+

Sid Lukkassen – De Chinaficatie van de Europese cultuur en economie is een bedreiging van onze vrijheidGroningse Hoogleraar Chinees contractueel verboden om ‘imago’ van China te schadenChinese ambassade in Amerika: sterilisatie maakt Oeigoerse vrouwen vrij & onafhankelijkChina veroordeelt journalist voor berichtgeving over start coronapandemieMSM erkennen eindelijk: China loog en bedroog over coronavirusPresident Trump wil in zijn laatste dagen nog meer Chinese bedrijven boycottenCommunistische Partij China schaft laatste stukje democratie afChina bouwt in hoog tempo heropvoedingsinternaten voor Oeigoerse kinderenSid Lukkassen – Het liberalisme heeft zijn langste tijd gehadSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close