Sports

Vlachodimos niet, Grillitsch en Ocampos wel’31 augustus 2022 – Ajax lijkt zich op de valreep van de zomerse transferwindow toch nog te kunnen verheugen op de komst van twee nieuwe spelers. Naast Florian Grillitsch zal ook Lucas Ocampos ‘gewoon’ de overstap maken naar de regerend landskampioen van Nederland. De komst van Odysseas Vlachodimos is daarentegen voorlopig van de baan. 

'Ajax slaat toch nog toe: Vlachodimos niet, Grillitsch en Ocampos wel'


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Waar Ajax in eerste instantie een rustige slotdag van deze transferperiode tegemoet leek te gaan, brak er toch al snel paniek uit. De Amsterdammers bereikten dinsdagavond een akkoord met Sevilla over de definitieve transfer van Ocampos, die zelfs al in het vliegtuig naar de hoofdstad van Nederland stapte. De Argentijn kreeg bij aankomst echter slecht nieuws te horen: de Raad van Commissarissen, die bij Ajax groen licht moet geven voor transfers, zette tijdelijk een streep door zijn komst. Een definitieve transfer zit er niet in, maar een huurdeal wel. Mike Verweij van De Telegraaf verwacht dat Ajax op tijd de papieren in orde maakt, terwijl Fabrizio Romano spreekt van een ‘done deal’. 

Verweij verwacht tevens dat Ajax Grillitsch weet te strikken. De middenvelder is na zijn vertrek bij Hoffenheim transfervrij en kan dus ook nog na de deadline van 00.00 uur gecontracteerd worden. Grillitsch gaat in Amsterdam voor de tweede keer samenwerken met Alfred Schreuder. Beiden kennen elkaar al van hun gezamenlijke periode in Duitsland. Waar Ajax het middenveld en de voorhoede naar alle waarschijnlijkheid dus nog gaat versterken, blijft de komst van Vlachodimos uit. De Amsterdammers hoopten met de Griek een concurrent voor doelman Remko Pasveer aan te trekken, maar zijn komst blijkt niet mogelijk. Verweij zet een kruis achter de naam van Vlachodimos, terwijl ook Romano meldt dat de onderhandelingen tussen Ajax en Benfica op niets zijn uitgelopen. Mogelijk doen de Amsterdammers in de winter een nieuwe poging. 

Álvarez
Ook op het gebied van uitgaande transfers staat er mogelijk nog wat te gebeuren in Amsterdam. Ajax werd woensdag verrast door een bod van Chelsea op Edson Álvarez. De Londenaren,
die zich ook in Eindhoven hebben gemeld voor Ibrahim Sangaré, hebben naar verluidt een slordige vijftig miljoen euro over voor de komst van de Mexicaan. Álvarez zelf ziet een overgang naar Chelsea wel zitten. Buitenlandse clubs hebben tot donderdag 00.00 uur de tijd om nieuwe spelers aan te trekken. Ook aan Mohammed Kudus wordt getrokken vanuit Engeland. De Ghanees is al persoonlijk rond met Everton, maar Ajax wil hem niet laten gaan.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.