Sports

Vitesse snapt niets van ‘zware’ straf en gaat in beroep15:33 – Vitesse is niet te spreken over de schorsing van Adrian Grbic. De tuchtcommissie wil de voetballer voor vier duels, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, schorsen na zijn rode kaart tegen FC Utrecht. De voetballer kreeg de prent nadat hij verdediger Mike van der Hoorn een tik in zijn gezicht gaf.

Vitesse snapt niets van 'zware' straf en gaat in beroep


Dat was de lezing van scheidsrechter Allard Lindhout. Op het moment dat Grbic in minuut 66 het veld moest verlaten stond hij als invaller nog geen kwartier binnen de lijnen. Trainer Thomas Letsch kon zich helemaal niet vinden in de rode kaart en noemde de rode kaart direct na het laatste fluitsignaal al ‘erg zwaar’.

Volgens de oefenmeester was er geen opzet bij de overtreding, hij noemde het ‘een normaal luchtduel’. Maar zo denkt men er in Zeist dus niet over. De voorgestelde straf komt dan ook rouw op het dak van de Arnhemmers, waardoor de club in beroep gaat. Naar verwachting zal de zaak woensdagavond voorkomen bij een zitting van de tuchtcommissie. De uitspraak is er dus voor het weekend, waardoor hij niet sowieso in actie kan komen in de derby tegen NEC. Alleen als de straf helemaal wordt ingetrokken, is de aanvaller van de partij.

Overigens was Thomas Letsch zondag helemaal niet te spreken over de arbitrage, want zijn team werd ook een penalty door de neus geboord. “Het is een schandaal. Niemand zal zeggen dat dit géén strafschop was”, aldus de oefenmeester, waarna ook de Lindhout zelf de schuld op zich nam: “Dan is het toch de eigen overtuiging, je eigen beleving, wat je bij het scherm in de weg staat.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.