Sports

Vijf uitblinkers zorgen voor hoge verwachtingen richting topper9:27 – Het weekend is net voorbij, maar André Hoekstra kijkt nu al uit naar volgende week zondag. Dan nemen nummer drie Feyenoord en nummer vier AZ het tegen elkaar op. Beide ploegen wonnen dit weekend en bij beide teams blonken meerdere spelers uit. De voormalig voetballer rekent zich al rijk: hij verwacht een prachtig onderling duel.

Vijf uitblinkers zorgen voor hoge verwachtingen richting topper


De oud-international mocht voor De Telegraaf het Elftal van de Week samenstellen. Daarbij had hij in de verdediging een plaats voor Owen Wijndal gereserveerd, die volgens Hoekstra een uitstekend duo vormt met aanvaller Jesper Karlsson. “Daar komt al weken het gevaar vandaan bij AZ en hij verdient zijn uitverkiezing als linksback”, aldus Hoekstra, die ook de aanvaller opneemt in zijn ploeg. “Bijna alles wat hij doet, levert gevaar op. Je ziet dat hij de man in vorm is. Het is bij hem mooi om naar te kijken en daar gaan de mensen voor naar het stadion.”

Aan de andere kant van de aanval kiest hij voor Luis Sinisterra, die een geweldig doelpunt maakte tegen SC Cambuur. “Luis Sinisterra van Feyenoord hoort er natuurlijk in, omdat hij al lang bepalend is voor zijn ploeg. Zijn goal was fantastisch. Hij heeft altijd een mooi moment, kan met zijn acties een wedstrijd openbreken, komt met voorzetten, is zelf voor de goal aanwezig. Hij is niet een buitenspeler zoals we die uit het verleden kennen, maar een complete aanvaller.”

Hoekstra is ook onder de indruk van Orkün Kökcü, die eveneens trefzeker was voor de Rotterdammers. De voormalig voetballer noemt hem ‘de architect’ van Feyenoord. “Er was veel commentaar op zijn doelgerichtheid en rendement, maar dat voegt hij nu duidelijk toe met weer een goal en een assist. Met zijn passes, zijn schoten; alles begint bij hem. Wat voor Kökcü bij Feyenoord geldt, geldt voor Clasie bij AZ. Als de bal op het middenveld komt, zorgt hij dat AZ echt verder komt”, stelt de rapporteur, die nu al niet kan wachten op het onderonsje tussen beide clubs: “Eén van de wedstrijden om dit seizoen nog naar uit te kijken.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close