Sports

Vijf maanden celstraf voor eerste bewezen geval van ‘needle spiking’ in Nederland | NUEen 31-jarige Georgiër moet vijf maanden de cel in omdat hij vorige maand op een festival in Den Haag een vrouw prikte met een naald. De vrouw werd draaierig van, maar raakte niet buiten bewustzijn. Het is de eerste ‘needle spiking’-zaak in Nederland. Eerder was er nog geen bewijs gevonden dat er op die manier werd geprobeerd om mensen te drogeren.

De verdachte, die ter plekke werd aangehouden, had een injectiespuit bij zich met daarin restanten van een substantie. Na onderzoek bleek de naald stoffen te bevatten die voorkomen in cocaïne, heroïne en versnijdingsmiddelen.

Meerdere getuigen zagen de 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op het festival meerdere mensen prikken met een injectienaald. V. wordt vervolgd voor één incident. Bij deze vrouw is door de medische dienst een rood puntje op haar been gevonden. Volgens de medische dienst ging het “vrijwel zeker” om een prikgaatje. Ze is naar het ziekenhuis gebracht en voelde zich draaierig. Ze is niet buiten bewustzijn geweest.

V. erkent dat hij een spuit bij zich had, maar benadrukt dat hij daar nooit iemand mee heeft gestoken. Hij had last van kiespijn en daarom had hij naar eigen zeggen de spuit bij zich. “Ik word beschuldigd van iets wat ik niet heb gedaan.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.