Sports

Vanaf half september herhaalprik tegen corona voor twaalfplussers | NUIedereen van twaalf jaar en ouder kan naar verwachting vanaf de tweede helft van september een herhaalvaccinatie tegen COVID-19 halen. Dat maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vrijdag bekend. Als eerste komen de kwetsbare mensen en zorgmedewerkers aan de beurt.

Het RIVM gaat vanaf half september uitnodigingen voor de prik versturen aan mensen die meer risico lopen om ernstig ziek te worden van een coronabesmetting. De GGD gaat deze vaccinaties zetten. Ook mensen die elk jaar een griepprik halen krijgen dan een uitnodiging. Ook zorgmedewerkers worden uitgenodigd. De GGD’s gaan ook deze prikken zetten.

Na deze groepen mogen alle twaalfplussers die dat willen, een herhaalprik halen. Ook mensen die nog helemaal geen coronavaccinatie hebben gekregen, kunnen een afspraak maken bij de GGD.

De herhaalprik kan drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting worden gehaald.

Er worden nieuwere coronavaccins gebruikt om de herhaalprik te zetten. Die moeten nog wel worden geregistreerd door het Europese geneesmiddelenbureau (EMA).

Kabinet houdt rekening met mogelijke coronagolf in najaar

Het kabinet zegt rekening te houden met een mogelijk nieuwe coronagolf in het najaar, ondanks dat het hoogtepunt van de coronacrisis voorbij lijkt.

“Om de bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte op peil te houden, de zorg bereikbaar en om maatschappelijke belasting door bijvoorbeeld uitval van personeel te voorkomen, adviseert het OMT-V een nieuwe vaccinatieronde te starten.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.