Sports

Van Veenendaal verrast met voetbalpensioen: “Is mijn eigen keuze”16:44 – Sari van Veenendaal ruimt haar keepershandschoenen op. De 32-jarige keepster van PSV heeft na veertien jaar besloten om te stoppen met profvoetbal. Ze kon de motivatie niet vinden om nog langer door te gaan. Tijdens het EK raakte ze geblesseerd in de eerste groepswedstrijd, waarna ze de nationale ploeg moest verlaten. Overigens heeft haar kwetsuur niets met het einde van haar loopbaan te maken.

Van Veenendaal verrast met voetbalpensioen: "Is mijn eigen keuze"


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

“Het is voor mij altijd alles of niets geweest. Ik heb elke dag willen winnen en ik ben bevoorrecht dat ik tijdens mijn carrière meerdere prijzen heb mogen winnen. Met het Europees Kampioenschap in 2017 als absoluut hoogtepunt. Ik wil niet meer elke dag op het veld staan en altijd het beste uit mijzelf hoeven halen”, verklaart Van Veenendaal op de website van PSV. “Nu is het tijd voor leuke dingen buiten het voetbal. De keuze om te stoppen is mijn eigen keuze en dit is het juiste moment voor mij.”

De keepster speelde tijdens haar carrière onder andere voor Arsenal en Atlético Madrid. Daarnaast stond ze in 91 interlands onder de lat voor de Oranje Leeuwinnen. “Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten die ik in mijn carrière heb mogen meemaken. Zowel op, als buiten het veld. Ik wil Oranje en PSV bedanken voor de mooie jaren, net als alle andere clubs en mensen die een rol van betekenis hebben gespeeld tijdens mijn carrière. Nu is het tijd voor nieuwe dromen.”

Daphne van Domselaar
In gesprek met het Algemeen Dagblad verklaart ze haar keuze verder: “Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken. Ik heb het altijd met plezier gedaan en de regie in eigen handen gehouden. Nu heb ik het gevoel dat ik het kan achterlaten, ook dat is voor mij belangrijk. Op sportief gebied en op financieel gebied”, aldus de keepster. Toen zij tijdens het eindtoernooi naar huis moest, werd ze uitstekend vervangen door Daphne van Domselaar. Haar goede optredens hebben de routinier dus mede doen besluiten om te stoppen.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.