Politics

Van mishandeling beschuldigde Giggs stapt definitief op als bondscoach Wales | NU


Ryan Giggs is maandag definitief opgestapt als bondscoach van Wales. De voormalig speler van Manchester United houdt de eer aan zichzelf. Hij stond al langere tijd op non-actief na te zijn beschuldigd van mishandeling van zijn ex-vriendin en haar zus.

Gedurende de afwezigheid van Giggs, die zelf alle beschuldigingen ontkent, slaagde Wales erin zich voor het eerst te plaatsen voor het WK, later dit jaar in Qatar. De ploeg speelde onlangs nog in de Nations League tegen Nederland.

“Het was een eer om bondscoach van Wales te zijn”, meldt Giggs in een verklaring. “Maar gezien de omstandigheden moet ik nu vertrekken. De huidige coach, de spelers, iedereen heeft het verdiend om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het WK. Met mij wordt dat moeilijk.”

Kate Greville, de ex-vriendin van Giggs, deed vorig jaar aangifte omdat hij haar hardhandig uit een hotelkamer zou hebben gezet toen ze de oud-voetballer ervan beschuldigde te flirten met andere vrouwen. Daarnaast zou hij haar een kopstoot hebben gegeven en ook haar jongere zus hebben aangevallen.

De Welshman speelde tussen 1991 en 2007 61 interlands voor Wales en maakte in die periode ook furore als linkermiddenvelder bij Manchester United, waarmee hij dertien keer landskampioen werd en tweemaal de Champions League veroverde.

De taken van Giggs worden sinds zijn vertrek bij Wales overgenomen door Robert Page.

Wales speelde vorige week nog in de Nations League tegen het Nederlands elftal.


Wales speelde vorige week nog in de Nations League tegen het Nederlands elftal.

Wales speelde vorige week nog in de Nations League tegen het Nederlands elftal.

Foto: Pro ShotsSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.