Sports

Tadic, Berghuis en Lang in exclusieve ‘Club van 14’15:24 – Wat hebben Dusan Tadic, Steven Berghuis, Noa Lang en Mehdi Taremi gemeen? Volgens Opta zijn zij de enige spelers in de grootste tien competities van Europa die dit seizoen minimaal veertien doelpunten maakten en veertien assists gaven.

Tadic, Berghuis en Lang in exclusieve 'Club van 14'


Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Tadic is de assistkoning van de Europese velden. De aanvoerder van Ajax was dit jaar in de Eredivise liefst 29 keer als aangever betrokken bij een doelpunt. Bovendien scoorde hij zelf zeventien keer. Taremi, aanvaller van FC Porto, was goed voor negentien doelpunten en vijftien assists.

Berghuis en Lang vertegenwoordigen Nederland in de ‘Club van 14’. Eerstgenoemde was voor Feyenoord en Ajax goed voor achttien doelpunten en vijftien assists. Lang scoorde in competitieverband zeventien keer voor Club Brugge en gaf bovendien veertien assists.

Tadic gaf dit jaar in alle competities 37 assists. Daarmee brak hij het record van Lionel Messi, die tien jaar geleden 36 keer de beslissende pass gaf. Volgens sommige tellingen gaf Tadic dit jaar niet 37, maar 35 assists. Daarmee zou Messi nog steeds recordhouder zijn.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.