Politics

Schiphol stelt maximum aantal passagiers per dag in deze zomer, vele duizenden reizigers de dupe | NUSchiphol zal de komende twee maanden een maximum aantal vertrekkende reizigers per dag verwerken. van 67.500 op de drukste dagen in juli tot 72.500 in augustus. Dat heeft de luchthaven donderdag bekendgemaakt. Door het besluit worden vele duizenden reizigers gedupeerd.

Schiphol kampt met personeelstekorten onder beveiligers en afhandelaars. In combinatie met de toegenomen stroom vakantiegangers zorgt dit al weken voor grote drukte, met soms geannuleerde en vertraagde vluchten tot gevolg.

Om meer personeel aan te trekken, sprak de luchthaven met de vakbonden af dat beveiligers, bagageafhandelaars, schoonmakers en buschauffeurs op het vliegveld deze zomer een bonus krijgen van 5,25 euro per uur. Ook na de zomer krijgen ze meer loon, maar wel minder dan tijdens de drukke periode.

Reisbranchevereniging ANVR wil Schiphol voor de rechter slepen vanwege de intentie om vluchten te annuleren. De organisatie wil de geleden schade als gevolg van de chaos op Schiphol op de luchthaven verhalen.

De ANVR vreest dat een groot aantal reisorganisaties failliet gaat als gevolg van de problemen. Ook omdat reisorganisaties wettelijk verplicht zijn de kosten voor het annuleren van vakanties op zich te nemen.

De vraag daarbij is of alle gemaakte kosten door het annuleren van vakanties, zoals die van hotels en excursies, verhaald kunnen worden. Volgens de branchevereniging geldt het voor vrijwel alle bedrijven in de reisbranche dat ze weinig vet op de botten hebben na twee jaar van “corona-ellende”.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.