Sports

Schiphol-chaos brengt Ajax-fans in problemen: omweg via Oslo15:15 – In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Liverpool hebben veel Ajax-fans hun handen vol om op tijd bij het stadion aan te komen. Door de lange wachtrijen op Schiphol hebben een aantal supporters hun vlucht gemist en zijn zo gedwongen om alternatieve routes te verzinnen, zo meldt De Telegraaf. Ajax trapt vanavond om 21.00 uur af tegen Liverpool in de tweede ronde van de Champions League poulefase, maar hoeveel supporters de Amsterdammers zullen toejuichen is nog niet duidelijk.

Schiphol-chaos brengt Ajax-fans in problemen: omweg via Oslo


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Een woordvoerder van Ajax onderstreepte eerder vandaag het doorzettingsvermogen van de fans. “We zien berichten over allerlei alternatieve routes die er worden genomen om er toch bij te zijn. Ajacieden zijn creatief. Maar leuk is deze situatie natuurlijk niet. Liverpool – Ajax is een prachtig affiche dat heel erg leeft onder onze fans.” Ook de directeur van de supportersvereniging van Ajax Fabian Nagtzaam beschreef de hachelijke situatie van sommige fans. “Ik ken de verhalen van fans die hun vlucht hebben gemist en er nu alles aan doen om nog hier te komen. Ze zijn in een auto gestapt, nemen de boot of vliegen via de gekste omwegen. Uit tegen Liverpool, daar wil iedereen bij zijn.”

Op sociale media is te lezen dat er alternatieve routes naar Liverpool worden gezocht via onder andere Mallorca, Milaan en zelfs Oslo. Sommigen fans zouden drie keer moeten overstappen om vandaag nog in Liverpool aan te kunnen komen. Nadat er twee jaar geleden vanwege de corona-maatregelen ook al geen supporters aanwezig mochten zijn op Anfield is dit dus een flinke teleurstelling voor de aanhang van Ajax. 

Tadic boos
Aanvoerder Dusan Tadic liet zich maandag al kritisch uit over de organisatie op het vliegveld. “Schiphol moet dit oplossen, wij willen onze fans hier bij ons hebben.” Toch is het door een tekort aan beveiligers niet gelukt om de situatie onder controle te krijgen. Ajax meldt dat het zeker is dat er supporters af zijn gehaakt, maar hoeveel Ajacieden uiteindelijk de aftrap om 21.00 uur zullen halen is inmiddels nog onduidelijk.  

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.