Politics

Saudi-Arabië laat hadj-pelgrims loten voor deelname


Saudi-Arabië heeft aan de vooravond van de jaarlijkse hadj een grote stok in het wiel van heel veel pelgrims gestoken. Het koninkrijk, dat na twee jaar corona weer meer pelgrims hoopt te verwelkomen, wil dat deze zich voortaan registreren voor een loting. Dit gaat in het bijzonder voor moslims uit Noord-Amerika, Europa en Australië. Mensen die al reizen hebben geboekt via reisbureaus, en die hun papieren en vaccinatiebewijzen op orde meenden te hebben, zitten nu met grote vragen. Het NRC sprak met een man die niet meer weet of zijn hotel nog steeds geboekt staat, en of de rondleidingen nu ook door de staat Saudische staat geregeld worden.

Er bestaan gespecialiseerde reisbureaus die pelgrimages verzorgen naar Mekka. In Nederland alleen zijn dit er al 23. Deze lijken nu opeens buitenspel gezet te zijn door het gastland. Moslims moeten zich nu registreren via een site, en gaan dan een loting in. Pas als ze uitgeloot zijn kunnen ze komen, maar onduidelijk is vervolgens of de eerdere boekingen nog beschikbaar zijn. De inschrijving voor de loting eindigde echter maandag al, en de loting zelf loopt van woensdag tot vrijdag middernacht.

Volgens France24 geeft het koninkrijk als reden dat het zo fraude tegen wil gaan. Soms worden pelgrims beroofd door nepreisbureaus, die beloven de trip te organiseren en er vervolgens met het geïnde geld vandoor gaan. Om dit tegen te gaan moet de registratie voor de hadj nu centraal georganiseerd worden. Mensen die al een reis hadden geboekt, kunnen meedoen mits hun reisbureau geaccrediteerd is door het Saudische ministerie voor de hadj.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenOPEC gooit mogelijk olieproductie omhoog om Russisch gat op te vullenLuuk Smit – Normalisatie tussen Israël en Saoedi-Arabië zal betrekkingen in het Midden-Oosten voorgoed omgooienVoortaan alleen nog maar thuis bidden in Saudi-Arabië, alle moskeeën dichtSaudi-Arabië veroordeelt 5 verdachten van moord op Jamal Khashoggi ter doodEinde prehistorie in Saudi-Arabië, middeleeuwen beginnen: aparte man/vrouw-ingangen afgeschaftGemeentesecretaris Arnhem onder vuur omdat hij congres in Saudi-Arabië bezochtSaudi-Arabië heeft staatsburgerschap zoon Bin Laden ingetrokkenAmnesty International boos op Tiësto vanwege optreden in Saudi-ArabiëGevluchte Saudische tiener Rahaf Mohammed al-Qunun aangekomen in CanadaNaar Thailand gevluchte Saudische tiener die de islam afzwoer krijgt asiel in CanadaSaudisch OM eist doodstraffen in Jamal Khashoggi-zaakCIA: ‘Saudische kroonprins Mohammed bin Salman achter moord Khashoggi’Tweede Kamer dwingt Stef Blok bij VN-Veiligheidsraad te pleiten voor wapenembargo tegen Saudi-ArabiëSaudisch OM eist doodstraffen voor moord op Jamal KhashoggiFranse president Emmanuel Macron ziet wapenboycot Saudi-Arabië niet zittenSaudi-Arabië wil onderste steen boven hebben in kwestie dood Jamal KhashoggiWopke Hoekstra niet naar Saudi-Arabië vanwege Khashoggi-affaireVijf verdachten moord Khashoggi gelinkt aan Saudische kroonprinsSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close