Politics

Russische journaliste opgepakt die op tv tegen oorlog ageerde: ’Geen idee waar ze is’ | BuitenlandMarina Ovsjannikova onderbrak een live-uitzending van de belangrijkste Russische staatszender door al schreeuwend „stop de oorlog” de studio binnen te lopen. „Geloof de propaganda niet, ze liegen je voor” stond op een protestbord dat ze gedurende enkele seconden achter de nieuwslezeres kon laten zien.

Met haar protestactie wilde ze de wereld laten zien dat „Russen tegen de oorlog zijn.” Tegelijkertijd wilde ze haar landgenoten duidelijk maken dat ze „kritisch moeten nadenken en de informatie die hen wordt aangeboden kritisch moeten analyseren.”

Na haar actie werd Ovsjannikova gevangengezet en veertien uur lang verhoord, waarop ze een boete van 30.000 roebel (bijna 260 euro) kreeg. Daarna werd ze vrijgelaten, in de wetenschap dat haar een celstraf van vijftien jaar boven het hoofd hing voor het verspreiden van „valse informatie.” Ze nam ontslag bij de staatszender waarvoor ze werkte, maar weigerde het politiek asiel dat Frankrijk haar aanbood. Ze wilde in Rusland blijven, ondanks het feit dat ze het leven van haar gezin had „geruïneerd” met haar actie.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.