Politics

Rita Verdonk ‘running mate’ Richard de Mos, gemeenteraadsverkiezingen Den Haag


Oud-minister en voormalig Kamerlid Rita Verdonk maakt haar rentree in de politiek. Als ‘running mate’ van lijsttrekker Richard de Mos komt Verdonk op plek 2 van de kandidatenlijst van de lokale partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos. De grootste partij van de hofstad zet in op verdere groei (‘14 tot 15 zetels is realistisch’) om zo bestuursdeelname af te dwingen. “De stad heeft de buik vol van het pappen-en-nathouden beleid.”

“Met Rita Verdonk halen we een dijk van een politica in huis. Als minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie was Verdonk ongekend populair en sprak ze de taal van de gewone man en vrouw in de straat. Dat ze daarmee meer dan perfect aansluit bij de menselijke en nuchtere Ombudspolitiek van Hart voor Den Haag lijkt mij zo helder als glas”, aldus lijsttrekker Richard de Mos, die zijn lokale partij met Verdonk versterkt met een landelijk boegbeeld van formaat.

Hart voor Den Haag zet in haar nog te presenteren verkiezingsprogramma betaalbaar wonen op één, twee en drie, Met de campagneslogan ‘Deze stad verdient beter’. zet de partij naast het bestrijden van de woningnood in op andere belangrijkste kwesties die moeten worden aangepakt, zoals:veiligheid,.bereikbaarheid en het versterken van de lokale economie. .

Ontzettend veel zin

Verdonk zelf heeft ontzettend veel zin om zich namens de grootste partij in te zetten voor de stad Den Haag
“Ik volg Richard al jaren. Hij heeft een tomeloze inzet, een ijzeren discipline en is altijd bezig om ‘zijn’ stad vooruit te helpen. Daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij”, aldus Verdonk, die door De Mos is gevraagd om zich bij de nu negen zetels tellende fractie aan te sluiten.

Wethouderskandidaat

“Nu Verdonk gepresenteerd is, komen we binnenkort met een vuistdik verkiezingsprogramma en een geweldig sterke kandidatenlijst om onze ambitie, nog groter worden bij de gemeenteraadsverkiezingen én de stad weer besturen, te realiseren”, zegt De Mos, die 14 tot 15 zetels zeer realistisch noemt. “Daarmee kunnen we een plek in het stadsbestuur afdwingen en vegen we de vloer aan met het pappen-en-nathouden beleid waar de stad de buik meer dan vol van heeft. Met Verdonk hebben we bovendien een wethouderskandidaat binnen onze gelederen waar andere partijen slechts van kunnen dromen”, aldus De Mos.

Donderdagavond zitten lijsttrekker Richard de Mos en Rita Verdonk samen aan tafel bij Beau van Erven Dorens in het televisieprogramma Beau. Vanaf 22:00 te zien op RTL4.

 

Lees meer van Richard de Mos:

Over de sociale ramp in Den Haag Zuidwest
Immigratiedrang formatiepartijen: boeren moeten kapot
We hebben geen coronacrisis maar een zorgcrisis

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Den Haag, Moerwijk

Richard de Mos – Over de sociale ramp in Den Haag Zuidwest

Militaire Erehof Den Haag

De droom van Richard de Mos – Over het opgraven van een Haags massagraf

Militair erehof Den Haag

Richard de Mos – Eergevoel Den Haag ver te zoeken: militairen al 80 jaar in massagrafRichard de Mos – Een smeerpijp als bewijs van de macht van de eliteRichard de Mos – We hebben geen coronacrisis maar een zorgcrisisRichard de Mos – Dodelijk tramincident is triest dieptepunt stelselmatige overlast van jeugd in Haagse wijk YpenburgPolitie pakt drie ‘tieners’ op voor onder tram duwen man in Den Haag waarbij man omkwamBRIEFJE VAN JAN – Aan alle studenten journalistiekRichard de Mos – Het OM verstoort al twee jaar het democratische proces in de Hofstad (Ja, dit gaat over mijn zaak)Arnoud van Doorn niet langer verdacht van poging tot moord op Mark RutteArnoud van Doorn aangehouden voor voorbereiding poging moord op Mark RutteRichard de Mos – Ik ga knokken voor mijn club; ADO Den HaagRichard de Mos – Gemeenten krijgen nauwelijks hun begrotingen rond, zo ook in Den HaagOM: Haags gemeenteraadslid Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid) schuldig aan opruiingRichard de Mos – Haagse linkse partijen saboteren werkbespreking bevolkingsgroeiBestuur BIJ1 Den Haag stapt op na affaire rondom Quinsy GarioRichard de Mos – Koekoek; doorgeslagen woke-GroenLinkser vindt Haagse bikinitram ‘regelrecht sexisme’Video – Boeren Malieveld hebben (geen) zin in toespraak Thierry BaudetSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.