Politics

Real Betis pakt ten koste van Cillessen vierde hoofdprijs in clubhistorie | VoetbalIn de beslissende strafschoppenserie was de Amerikaan Yunus Musah de enige die miste. Juan Miranda schoot de vijfde en laatste penalty raak namens Betis. Valencia-keeper Jasper Cillessen moest de penalty’s van een afstand bekijken, omdat de GeorgiĆ«r Giorgi Mamardasjvili de voorkeur had gekregen.

Borja Iglesias had Betis na 10 minuten met een harde kopbal op voorsprong gezet en na een half uur maakte Hugo Duro gelijk namens Valencia. Duro stiftte de bal fraai over de uitgekomen doelman Claudio Bravo heen na een al minstens zo mooie assist.

Voor Real Betis – dat in 1935 Spaans kampioen werd – was het de derde keer dat de Copa del Rey werd gewonnen. In 1977 en 2005 won Betis het bekertoernooi ook. Vorig jaar werd de Copa del Rey gewonnen door FC Barcelona, waar trainer Ronald Koeman het toen nog voor het zeggen had. Athletic Bilbao werd met 4-0 verslagen.

Voor Pellegrini (68), voormalig trainer van onder meer Manchester City, was het zijn eerste prijs bij Real BetisSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close