Sports

PSV laat het er niet bij zitten en eist transfersom na ‘verbazingwekkende’ overstapDinsdag, 21 juni 2022 om 08:26


• Laatste update: 09:13

PSV heeft zich neergelegd bij het vertrek van Jürgen Dirkx, schrijft het Eindhovens Dagblad. Dirkx zou bij PSV de Onder 18 onder zijn hoede nemen, maar vertrok ondanks een doorlopend contract plots naar Royal Antwerp om Mark van Bommel te assisteren. Bij PSV hadden ze ingezet op een financiële tegemoetkoming in de vorm van een jaarsalaris. Het is niet bekend of dat ook betaald is. Theo Lucius krijgt nu de verantwoordelijkheid over PSV Onder 18.

Dirkx fungeerde eerder als assistent-trainer van Van Bommel bij het eerste elftal, maar werd in december 2019 wegens tegenvallende resultaten weggestuurd. In januari vorig jaar besloot de club hem terug te halen als individueel coach in de jeugdopleiding. Een paar maanden later werd bekend dat hij de Onder 18 zou gaan trainen, waar hij als opvolger moest dienen van de naar Jong PSV vertrekkende Ruud van Nistelrooij. Dirkx kwam daarmee voor het eerst op eigen benen te staan als trainer.

Door de aanstelling van Van Bommel bij Antwerp is er echter een abrupt einde gekomen aan de samenwerking tussen PSV en Dirkx. De Eindhovense club verbaasde zich over de gang van zaken, daar Dirkx in het verleden aangaf niet meer met Van Bommel samen te willen werken. Bovendien sprak het nieuwe contract vertrouwen uit en rekende PSV de komende jaren op hem. De club eiste dan ook een afkoopsom in de vorm van een jaarsalaris. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat niet duidelijk is dat dat ook betaald is.

De kans is aanwezig dat Dirkx zelf een deel moet betalen, mocht Antwerp niet over de brug komen. De Eindhovense club heeft in ieder geval door geselecteerd en Lucius aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van PSV Onder 18. De voormalig middenvelder werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen met de Onder 17 en wordt beloond voor zijn ontwikkeling als trainer. Wilfred Bouma stopt juist bij de Onder 18. PSV gaat extern op zoek naar een vervanger voor Lucius bij de Onder 17.


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close