Sports

Pochettino neemt het op voor Messi: ”Moeilijk om te accepteren”15:57 – Hoewel Paris Saint-Germain zich afgelopen zaterdag kroonde tot landskampioen van Frankrijk, heerste er een gespannen sfeer in het Parc des Princes. Niet omdat de achterban niet blij was met het kampioenschap, maar omdat ze wederom haar onvrede uitte over Lionel Messi en Neymar. De Zuid-Amerikaanse sterren waren na de Champions League-uitschakeling tegen Real Madrid al de gebeten hond en dat was afgelopen zaterdag niet anders. Vooral Messi moest het ontgelden, tot ongeloof van Mauricio Pochettino.

Pochettino neemt het op voor Messi: ''Moeilijk om te accepteren''


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

PSG droomt al jaren van de cup met de grote oren. De afgelopen twee seizoenen was het telkens dichtbij. In 2020 verloren de Fransen de finale van Bayern München en vorig jaar werden ze in de halve finale uitgeschakeld door Manchester City. Dit seizoen móést het gebeuren. Excuses telden niet meer, zeker niet na de verrichtingen op de zomerse transfermarkt. De ene na de andere ster maakte de overstap naar Parijs, waarbij natuurlijk vooral de komst van Messi veel indruk maakte. Maar de Argentijn beleeft een moeizaam eerste seizoen in Frankrijk.

Lees ook: ‘Pochettino krijgt ontslag na titel, PSG tikt bizarre afkoopsom af’

Messi kon niet voorkomen dat PSG vroegtijdig werd uitgeschakeld in het bekertoernooi en de Champions League. De landstitel was de afgelopen weken nog de enige prijs waar PSG om speelde. Die werd afgelopen zaterdag dus definitief heroverd, nadat Lille zich in het afgelopen seizoen verrassend kroonde tot de beste van Frankrijk. PSG had aan een gelijkspel tegen Lens genoeg voor de tiende landstitel in de historie. Maar die werd allesbehalve uitzinnig gevierd. Tijdens de wedstrijd was de sfeer al gespannen. Niet in de laatste plaats omdat Messi, ondanks het feit dat hij het enige Parijse doelpunt voor zijn rekening nam, werd uitgefloten.

Pochettino begreep er helemaal niets van. ”Ik vond het echt ongelofelijk. Dit zijn moeilijke dingen om te accepteren”, zei hij voor de camera’s van ESPN. ”Het is een situatie die ik mezelf moeilijk voor kan stellen. Zeker gezien de grootsheid van Messi, met wat hij het voetbal heeft gegeven en nog zal blijven geven.” Tijdens zijn eerste seizoen in Parijs wil het dus echter niet vlotten met Messi. De Argentijn speelde vooralsnog dertig wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde en dertien assists verzorgde. Dat zijn natuurlijk geen onaardige cijfers, maar wel als je je bedenkt dat hij tegen Lens pas zijn vierde competitietreffer maakte.

Ook Neymar het mikpunt van kritiek
Messi was, zoals geschreven, niet de enige ster van PSG die op een fluitconcert werd getrakteerd. Ook Neymar moest het, niet voor het eerst sinds zijn komst naar PSG, ontgelden. En dat terwijl hij de laatste tijd toch weer aardig op dreef is. In de laatste zes competitiewedstrijden waarin hij in actie kwam, was hij zeven keer trefzeker en verzorgde hij twee assists. Afgelopen zaterdag fungeerde hij nog als aangever bij het doelpunt van Messi. Neymar liet in een reactie bij ESPN overigens al blijken dat hij er niet mee zit dat hij steevast wordt uitgefloten. ”Ze zullen moe worden van dat fluiten, want ik sta hier nog drie jaar onder contract”, zei de Braziliaan.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close