Sports

Overmars kaapt Calvin Stengs voor de neus van PSV vandaanDinsdag, 30 augustus 2022 om 23:55

Mart Oude Nijeweeme
• Laatste update: 00:54

Royal Antwerp heeft de strijd gewonnen om Calvin Stengs. De Belgische topclub bevestigt de huurperiode van de 23-jarige aanvallende middenvelder, die zonder optie tot koop overkomt van OGC Nice. PSV beschouwde Stengs eveneens als potentiële versterking, maar de Eindhovenaren gaan Anwar El Ghazi overnemen van Aston Villa.

Stengs verscheen samen met Jesper Karlsson al snel op een shortlist bij PSV, waarna duidelijk werd dat laatstgenoemde een ‘te dure optie’ bleek. Nu de geruchten rond een vertrek van Gakpo weer op gang komen – de buitenspeler staat in de belangstelling van tal van Engelse clubs – ziet PSV zich genoodzaakt om de markt te betreden. De Eindhovenaren hadden zich officieel gemeld bij Nice om te informeren naar de contractsituatie van Stengs, maar werden afgetroefd door Marc Overmars, technisch directeur bij Antwerp.

Het eerste jaar van Stengs bij Nice werd niet het succes waar hij op gehoopt zal hebben. De Franse club betaalde vijftien miljoen euro aan AZ voor zijn diensten. Stengs begon aan het seizoen als basisspeler, maar raakte die plek snel kwijt en moest het vervolgens doen met korte invalbeurten. Hij staat op 32 officiële optredens voor Nice, waarvan 15 als invaller. Zijn productie stokte daarin op één doelpunt en één assist.

Volgens het Eindhovens Dagblad wil PSV de hoofdprijs ontvangen voor Gakpo, die in het Philips Stadion vastligt tot medio 2026. Southampton, Everton, Wolverhampton Wanderers en Leeds United azen vlak voor het einde van de transferwindow nog altijd op de handtekening van de oogappel van PSV. Ook Manchester United wordt in het rijtje clubs genoemd, maar de interesse van the Red Devils lijkt met de komst van Antony bekoeld. Southampton zou bereid zijn om 35 tot 40 miljoen euro neer te tellen voor de Oranje-international.

De aanstaande komst van Anwar El Ghazi wordt niet als vervanging van Gakpo gezien. El Ghazi wordt beschouwd als extra optie voor de linksbuitenpositie. Trainer Ruud van Nistelrooij heeft op rechts de keuze uit Ismael Saibari en Johan Bakayoko. De uiterst blessuregevoelige Noni Madueke zit voorlopig in de lappenmand en komt zeer waarschijnlijk dit kalenderjaar niet meer in actie. Eerder werden Donyell Malen en Joshua Zirkzee al gelinkt aan een eventuele overstap richting PSV.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.