Sports

Oud-speler Barcelona zou geen ‘nee’ zeggen tegen Real21:14 – Gerard Deulofeu speelde verdeeld over twee periodes bijna zeventig wedstrijden voor FC Barcelona. Toch zou de inmiddels 28-jarige middenvelder zich niet voor een derde keer aan de club waar hij werd opgeleid willen binden. “Ik heb al nee gezegd”, zo vertelt hij aan Mundo Deportivo. Mocht Real Madrid echter voor hem komen, dan kan die club een ander antwoord verwachten: “Hoe kun je daar nee tegen zeggen, het zou een geweldige kans zijn”.

Oud-speler Barcelona zou geen 'nee' zeggen tegen Real


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Deulofeu speelt inmiddels in Italië voor Udinese, en valt dit seizoen vooral op als aangever. Met zes stuks leidt hij in de Serie A dit seizoen de ranglijst van spelers met de meeste assists. Naar eigen zeggen speelt Deulofeu nu het beste voetbal van zijn loopbaan, en dat is een gevolg van zijn eigen leefstijl. “Een professionele voorbereiding is essentieel. Ik ben gek op rust, goed eten, fysiek top zijn”, zegt hij.

Ten tijde van zijn doorbraak bij Barcelona was hij, zo ziet hij nu in, nog niet zo ver als nu: “Ik had kwaliteit, maar was nog lang geen complete speler.” Tegenwoordig is hij meer middenvelder dan aanvaller. “Het is mijn ideale positie, ik kom nu op de plekken waar ik het meeste schade aan kan richten”, zegt Deulofeu daarover. “Ik zwerf graag naar de buitenkanten om ruimte te vinden en kansen te kunnen creëren. “

Linkerrijtje?
Met Udinese staat Deulofeu inmiddels derde in de Serie A. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. En dat terwijl de club er in de afgelopen negen jaar niet in slaagde om in het linkerrijtje te eindigen. Bram Nuytinck verzorgt dit seizoen de Nederlandse inbreng bij Udinese. In de eerste wedstrijden van deze jaargang had hij nog een basisplaats, maar in de afgelopen drie duels kwam de 32-jarige oud-speler van NEC niet van de bank.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.