Sports

‘Oranje straalt bravoure en zelfvertrouwen uit’7:56 – Het Nederlands elftal won donderdagavond met 0-2 van Polen. De ochtendkranten zijn eensgezind in hun oordeel over het spel van Oranje, dat twee goede treffers maakte en achterin weinig weggaf. We maken een rondje door de commentaren in de verschillende media. 

Krantenoverzicht: 'Oranje straalt bravoure en zelfvertrouwen uit'


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het Algemeen Dagblad zag een ‘dik verdiende’ overwinning voor Oranje. ‘Het spel bood reden tot een goed humeur’, vervolgt de krant, ‘maar vrolijkmakend was de wedstrijd niet in alle opzichten’, doelt het op het uitvallen van Teun Koopmeiners en Memphis. Vooral het eerste doelpunt van Cody Gakpo kon het AD bekoren. ‘In een ragfijn, kunstig patroon van liefst 21 aaneengesloten passes speelde Nederland zich helemaal naar het Poolse doel,’ schrijft het, ‘met het slotstuk-in-versnelling als absolute hoogtepunt.’

Mike Verweij schrijft in De Telegraaf dat Louis van Gaal tegen Polen vermoedelijk negen spelers opstelde die in Qatar vermoedelijk deel uitmaken van zijn vaste basiself. Debutant Remko Pasveer en Cody Gakpo waren daar bij wijze van experiment aan toegevoegd, schrijft hij. ‘Het moet voor Van Gaal een heerlijke constatering zijn dat tegen de mindere goden, waartoe Oranje de Polen degradeerde, de nóg offensievere Gakpo de plek in kan nemen van Steven Berghuis.’ Ook Ajax-doelman Pasveer voldeed: ‘Hij lijkt zijn koffer voor het WK in Qatar te kunnen pakken’, schrijft Verweij. Hij gaat verder in op de gedegen verdediging waar Oranje op kan bouwen: ‘In Polen stond de Oranje-defensie niet alleen als een huis, maar dreven de Nederlandse verdedigers de Poolse aanvallers ook tot wanhoop’, prijst Verweij de achterhoede.

Ook NRC Handelsblad is lovend over het vertoonde spel tegen de Polen: ‘Het Oranje van Louis van Gaal straalt twee maanden voor het WK bravoure en zelfvertrouwen uit’, merkt de krant op. Dat kan het elftal ver brengen: ‘De bondscoach heeft van Oranje een formatie gemaakt die in Qatar wel eens uit zou kunnen groeien tot een gevaarlijke outsider in de strijd om de wereldtitel’, valt te lezen. De krant kijkt ook naar de tactische kant van de avond en ziet een attractievere speelstijl dan Van Gaal in zijn vorige periode als bondscoach op de mat legde. ‘Een verademing ten opzichte van het WK van 2014 toen Van Gaal noodgedwongen door het materiaal wat hij tot zijn beschikking had voor behoudend countervoetbal koos.’

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.