Politics

Olympische medaillewinnaars Abdi Nageeye en Bashir Abdi doen mee aan Marathon Rotterdam | VoetbalDe Nederlander en de Belg vergaarden afgelopen zomer wereldfaam op de Olympische Spelen in Tokio, waar Nageeye naar het zilver snelde en hij Abdi in zijn kielzog opzweepte naar de bronzen plak.

Beiden zijn geboren in Somalië en inmiddels goede vrienden van elkaar. Nageeye liep al vaker de klassieker in Rotterdam; in 2019 zette hij het Nederlands record op de 42,195 kilometer op 2.06.17. Abdi scherpte dit najaar in de laatste editie het Europees record aan met een tijd van 2.03.36.

„Wij zijn blij en trots dat deze twee toppers én smaakmakers op 10 april in Rotterdam aan de start staan. De marathon is pas over vier maanden, maar is zeker iets om nu al naar uit te kijken”, zegt Remco Barbier, de nieuwe directeur van de marathon van Rotterdam.

Dit is voor mij dé marathon

De 32-jarige Abdi sprak na zijn zege op 24 oktober in de 40e editie al meteen de wens uit samen met Nageeye terug te keren in de Maasstad. „Als wij op dit snelle parcours samen kunnen lopen, kan het nog sneller gaan. Dit is voor mij dé marathon en dat geldt ook voor mijn vriend Nageeye”, zei de Belg.

Nageeye koos dit najaar voor deelname aan de marathon van New York. Hij eindigde als vijfde en klaagde na afloop over pijnlijke hamstrings. Die klachten in de bovenbeenspier spelen telkens weer op bij de Nederlander.

De 41e editie van de marathon van Rotterdam staat gepland voor het voorjaar. De voorgaande twee jaar moest de wedstrijd op de gebruikelijke datum in april worden geschrapt vanwege het coronavirus. Om die reden verhuisde het evenement dit jaar naar oktober.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.