Politics

Nederlandse hotels niet happig op asielzoekers, COA heeft nog maar 30 mensen ondergebracht


Het lukt het COA maar niet om hotelkamers te vinden voor asielzoekers. Waar in maart plannen lagen om 2500 mensen onder te brengen in hotels, zijn dat er nu maar 30 geworden. Hotels zouden bang zijn voor overlast, en vrezen dat de asielzoekers toeristen af zullen schrikken. Het idee was juist dat om asielzoekers ergens onder te brengen waar ze aan hun integratie kunnen werken. Zo moesten de asielzoekerscentra, die voor een derde vol zitten met mensen die een verblijfsvergunning hebben, ontlast worden.

Ook heeft het COA zelf last van een personeelstekort. Er zijn letterlijk niet genoeg mensen beschikbaar om alle hotels bij langs te bellen, en te vragen of ze misschien plek hebben. De organisatie heeft inmiddels een extern bureau ingehuurd dat hierbij moet helpen.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenInspectie: AZC’s zijn slecht voor kinderen. Rode Kruis haalt tenten wegKabinet komt met crisisaanpak asiel: NCTV gaat in- en uitstroom coördinerenRode Kruis wil ‘tentenkamp’ Ter Apel alweer afbrekenBritse Rwandavlucht op het laatst tegengehouden door Europees Hof voor de Rechten van de MensBritse rechtbank laat asielvluchten naar Rwanda doorgaan, eerste vlucht vertrekt vandaagBurgemeester Roosendaal boos over asielopvang: ‘COA wil alleen ‘asielfabrieken”Asielzoekers dreigen met hongerstaking om lange proceduresAanmeldcentrum Ter Apel wéér helemaal volBRIEFJE VAN JAN – Aan Ankie Broekers-KnolSlechts zes Overijsselse gemeenten hebben genoeg huizen voor statushoudersNieuwe crisisopvang dreigt wegens tekort aan bedden voor asielzoekersCOA heeft last van Nederlanders die geen AZC in de achtertuin willenBrabantse dorpen beginnen buurtwacht vanwege criminele asielzoekersAanmeldpunt COA kan verhoogde instroom asielzoekers opnieuw niet verwerkenCOA blokkeert homodatingapp Grindr in azc’s, Tinder mag welCDA boos op Ankie Broekers-Knol (VVD) omdat COA stopt met delen informatie over criminele asielzoekersSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.