Politics

Napoli verspeelt weer punten in Serie A, Milik maakt eerste goal voor Juventus | NUNapoli is er woensdag voor de tweede wedstrijd op rij niet in geslaagd om te winnen in de Serie A. De tegenstander van Ajax in de Champions League speelde voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen Lecce. Juventus boekte tegen Spezia wél een overwinning: 2-0.

Napoli zag Lorenzo Colombo in de 25e minuut een strafschop missen en tekende twee minuten later via Eljif Elmas zelf voor de openingstreffer. Het doelpunt van de international van Noord-Macedonië was niet genoeg voor de overwinning, omdat Colombo na ruim een half uur voor de gelijkmaker zorgde.

Door het tweede gelijkspel op rij is er weinig over van de geweldige seizoensstart van Napoli. De opponent van Ajax in de Champions League begon het seizoen met twee ruime zeges (2-5 tegen Hellas Verona en 4-0 tegen Monza), maar speelde afgelopen zondag al doelpuntloos gelijk tegen Fiorentina.

Bij Juventus-Spezia was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Dusan Vlahovic, die net als zaterdag tegen AS Roma (1-1) uit een vrije trap scoorde. Hij is de eerste speler van Juventus die in twee opeenvolgende Serie A-duels tot scoren komt uit een directe vrije trap sinds Andrea Pirlo in 2012.

Na de openingstreffer van Vlahovic in de negende minuut bleef de 1-0-stand lang op het bord staan, tot invaller Arkadiusz Milik in de blessuretijd voor het slotakkoord zorgde. De Pool draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot zijn eerste treffer in Turijnse dienst overtuigend binnen.

Juventus is net als Napoli nog ongeslagen in het huidige Serie A-seizoen. De Italiaans record kampioen staat na vier wedstrijden op acht punten en bezet daarmee voorlopig de vierde plaats. Napoli staat op basis van een beter doelsaldo derde.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Serie ASource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.