Entertainment

Najavljujemo: Sveta misa za članove Kluba prijatelja u Kanadi – pratite uživo!


Dragi čitatelji, kao što vam je poznato portal Bitno.net 2015. godine pokrenuo je Klub prijatelja portala Bitno.net. On je osmišljen kao zajednica svih onih koji čitaju portal Bitno.net i žele svojim članstvom podržati njegov rad. Osim što smo za sve one koji se priključe Klubu osigurali posebne pogodnosti za proizvode i usluge poduzeća koja nam pružaju podršku, jednom mjesečno za vas i vaše nakane slavi se i sveta misa kao znak posebne zahvale za vašu podršku.

Sveta misa za ovaj mjesec bit će slavljena u ponedjeljak 21. veljače u 16:00 sati po hrvatskom vremenu u crkvi Svetog Križa u Hamiltonu. Svetu misu predvodit će župnik vlč. Marko Štefanec.

Svetu misu možete pratiti uživo na ovom  linku!

Župa Svetoga Križa u Hamiltonu jedna je od najvećih, ako ne i najveća župna zajednica na američkom kontinentu. Osnovana je 1958. godine, a prvi župnik bio je mons. Stjepan Šprajc. Današnja crkva izgrađena je 1969. godine kada je i posvećena na svetkovinu Svetoga Križa. Župa danas broji oko 1400 registriranih obitelji, uglavnom Hrvata i njihovih potomaka iz četiri vala političkih i ekonomskih iseljavanja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a pripada Hamiltonskoj biskupiji.

Vlč. Marko Štefanec, svećenik Varaždinske biskupije, rođen je u Varaždinu 7. svibnja 1986. godine. U Zagrebu je kao sjemeništarac Međubiskupijskog dječačkog sjemeništa završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, a potom stupio u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu. Studij filozofije i teologije započeo je 2005. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je u studenome 2011. i diplomirao. Kao strastveni zaljubljenik u glazbu i zborsko pjevanje bio je ponosan član nekoliko različitih zborova u Zagrebu. Kao član gradskog zbora Scherzo piano pod ravnanjem prof. Nives Paulinić Šarić osvojio je zlatnu plaketu na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu. U varaždinskoj katedrali u studenome 2011. zaređen je za đakona, a pastoralni praktikum obavljao je u župi Remetinec – Blato. Po rukama drugog varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka zaređen je za svećenika 10. lipnja 2012. godine, a tjedan dana nakon toga, 17. lipnja, proslavio je mladu misu u svojoj rodnoj Župi sv. Franje Asiškog u Velikom Bukovcu. Nakon ređenja povjerena mu je služba biskupova tajnika te je od 2013. do 2014. bio i duhovni pomoćnik u Župi Imbriovec. Godine 2015. odlazi u Kanadu u grad Winnipeg gdje je imenovan župnikom u hrvatskoj Župi sv. Nikole Tavelića, a u lipnju 2019. godine preuzeo je službu župnika Župe Svetog Križa u Hamiltonu. U slobodno vrijeme bavi se fotografiranjem, a njegovi fotografski radovi krase različite tiskane publikacije.

Zahvaljujemo vlč. Marku što će slaviti svetu misu na našu nakanu i želimo da njega i njegove župljane prati Božji blagoslov!

Potičemo vas da se pridružite Klubu prijatelja (ako već jeste – od srca hvala!) i tako pridonesete radu Portala. Pridružiti se možete ovdje!

Pogledajte fotogaleriju Župe Svetog Križa!

Vaš Bitno.net

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.