Sports

Minstens acht gewonden door schietpartijen vlakbij klaagmuur in Jeruzalem | NUIn de Oude Stad van Jeruzalem zijn in de nacht van zaterdag op zondag minstens acht mensen gewond geraakt bij een schietpartij. Twee mensen zijn er slecht aan toe, aldus de hulpdiensten. Een schutter opende het vuur op een bus die stilstond op een parkeerplaats bij de westelijke muur, ook bekend als de klaagmuur. Dat meldt persbureau AP.

“Ik zag buiten twee mensen vallen en binnen twee mensen bloeden. Iedereen was in paniek”, aldus de buschauffeur tegen verslaggevers ter plaatse.

Zeven mannen en een vrouw werden ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Daarna werden ze naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Israëlische media waren onder de slachtoffers vier Amerikaanse burgers en een zwangere vrouw die in haar buik geschoten werd.

De politie is nog op zoek naar de schutter. Volgens persbureau AP zocht de Israëlische politie in een nabijgelegen Palestijnse buurt naar de verdachte.

De schietpartij volgt op een gespannen week tussen Israël en de Palestijnen. Israël en de Islamitische Jihad vuurden van en naar Gaza raketten op elkaar af. Daarbij vielen minstens 49 Palestijnse doden. Het geweld hield zondag op, toen een wapenstilstand werd bemiddeld door Egypte.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.