Politics

Marseille moet thuisduel in CL zonder publiek spelen, UEFA bestraft ook Nice | NU


Olympique de Marseille moet de komende thuiswedstrijd in de Champions League op 4 oktober tegen Sporting CP in een leeg stadion spelen. De Franse club wordt door de UEFA gestraft voor rellen met supporters bij het verloren duel met Eintracht Frankfurt (0-1) op 13 september.

Rivaliserende fans gooiden onder meer met vuurwerk naar elkaar in het stadion van Marseille. De politie moest meerdere keren ingrijpen.

De UEFA besloot eveneens dat Marseille bij de laatste thuiswedstrijd in de groep tegen Tottenham Hotspur op 1 november een deel van de tribunes moet sluiten. Het betreft het vak waar het grootste deel van de harde kern zit.

Eintracht Frankfurt kreeg onder meer boetes van in totaal 45.000 euro vanwege de door de aanhang veroorzaakte ellende.

UEFA bestraft ook Nice

Nice, dat namens Frankrijk in de Conference League uitkomt, moet van de UEFA eveneens een thuiswedstrijd zonder publiek spelen en mag de eerstvolgende uitwedstrijd geen fans meenemen.

Fans van Nice hadden zich bij de wedstrijd tegen FC Köln (1-1) op 8 september ook misdragen, onder meer door racistisch gedrag te vertonen en met vuurwerk te gooien. De wedstrijd begon bijna een uur later dan gepland vanwege het supportersgeweld.

Fans van OGC Nice en FC Köln zochten de confrontatie.


Fans van OGC Nice en FC Köln zochten de confrontatie.

Fans van OGC Nice en FC Köln zochten de confrontatie.

Foto: APSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.