Sports

Marokko strikt Regragui als opvolger van ontslagen bondscoach Halilhodzic | NU


De Marokkaanse voetbalbond heeft Walid Regragui woensdag gepresenteerd als nieuwe bondscoach. De oud-international is de opvolger van de ontslagen Vahid Halilhodzic.

Regragui begint direct als opvolger van Halilhodzic, die begin augustus werd ontslagen vanwege een meningsverschil met de bond. Bovendien stelde Marokko op de Africa Cup teleur met een uitschakeling in de kwartfinales en lag hij in de clinch met Hakim Ziyech.

Met de komst van Regragui is mogelijk de deur voor Ziyech weer geopend. De spelmaker van Chelsea speelde in juni 2021 zijn laatste interland voor Marokko. Halilhodzic had eerder ook een conflict met Noussair Mazraoui, maar die ruzie legde hij kort voor zijn vertrek bij.

Regragui speelde zelf tussen 2001 en 2009 44 interlands in het nationale elftal van Marokko. Hij won afgelopen seizoen als trainer de landstitel in Marokko met Wydad Casablanca. Ook greep hij de eindzege van de Afrikaanse Champions League.

De komst van Walid Regragui opent mogelijk de deur voor Hakim Ziyech.


De komst van Walid Regragui opent mogelijk de deur voor Hakim Ziyech.

De komst van Walid Regragui opent mogelijk de deur voor Hakim Ziyech.

Foto: Getty Images

Regragui met Marokko naar het WK

Halilhodzic wist zich met Marokko nog wel te plaatsen voor het WK van eind dit jaar in Qatar. Op het mondiale eindtoernooi nemen ‘De Leeuwen van de Atlas’ het in de groepsfase op tegen KroatiĆ«, BelgiĆ« en Canada.

Bij het vorige WK in Rusland strandde Marokko in de groepsfase. Dat was de eerste deelname van Marokko aan het mondiale eindtoernooi sinds 1998.

Na het vertrek van Halilhodzic werd Jong PSV-coach Adil Ramzi genoemd als mogelijke assistent van Regragui. Het is onbekend of Ramzi, die beide taken wil te combineren, daadwerkelijk wordt aangesteld als assistent tijdens het WK.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.