Sports

Marca ziet beter alternatief voor ‘weinig imponerende’ Frenkie de JongMaandag, 25 april 2022 om 08:11

Jordi Tomasowa
De Spaanse kranten staan stil bij het in hun ogen weinig imponerende optreden van Frenkie de Jong tegen Rayo Vallecano (0-1 verlies) van zondagavond. Marca zag dat 24-jarige middenvelder van Barcelona er niet in slaagde om zijn stempel op de wedstrijd te drukken, terwijl AS zijn vele balverlies uitlicht.

Barcelona leed zondagavond tegen Rayo Vallecano de derde nederlaag op rij in eigen huis. In de seizoenen 1997/98 en 1998/99, toen trainer Louis van Gaal aan het roer stond, ging Barça voor het laatst in drie achtereenvolgende duels onderuit. SPORT vraagt zich na de verliespartijen tegen Eintracht Frankfurt (2-3), Cádiz (0-1) en Rayo af wat er met Barça is gebeurd na overtuigende overwinning op Real Madrid een maand geleden. Real Madrid heeft aankomend weekend tegen Espanyol voldoende aan een gelijkspel om zich tot landskampioen te kronen.

Frenkie de Jong werd door de Spaanse kranten niet gespaard. De middenvelder verliet veld gefrustreerd nadat Xavi hem in de zestigste minuut wisselde. “De Nederlander probeerde zonder succes de opbouw van Barcelona te verzorgen”, schrijft SPORT, dat zag dat de arbitrage hem niet altijd te hulp schoot bij overtredingen van verschillende spelers van Rayo Vallecano.

Marca was een stuk harder voor de middenvelder. “Elke gelijkenis tussen deze Frenkie de Jong en die van vorig seizoen berust op toeval”, stelt de krant. “Hij is een onopvallende speler geworden, met weinig impact op het spel. Xavi zegt dat hij een wereldtopper kan worden op zijn positie, maar op dit moment, voor wat hij doet, is het misschien een beter plan om Nico de voorkeur te geven.”

AS zag vooral een wedstrijd om snel te vergeten voor De Jong. “Hij deed niet veel goed, leed onbegrijpelijk balverlies en droeg absoluut niets bij aan het aanvallende spel van Barcelona.”. Hij begint tekenen te vertonen dat hij geen leider in het elftal is.” Memphis Depay, die in de zeventigste minuut als invaller binnen de lijnen kwam, wordt door de krant wel geprezen om zijn gedrevenheid.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close