Sports

Linssen deelt eigenschap met Verstappen: “Herken ik bij mezelf”8:29 – Bryan Linssen kan naar eigen zeggen terugkijken op het beste halfjaar uit zijn carrière. De spits van Feyenoord scoorde al elf keer en moet daarmee alleen Ajacied Sébastien Haller (twaalf) voor zich dulden. Het contrast met zijn eerste seizoen in De Kuip is daarmee groot.

Linssen deelt eigenschap met Verstappen: "Herken ik bij mezelf"


Toen wilde het lange tijd maar niet lukken om tot doelpunten te komen, al had dat volgens Linssen ook deels met de speelwijze te maken. “Terugzakken naar de middenlijn en dan wachten, terwijl we nu de tegenstander continu opjagen. Daarvoor moet je het vuur uit je sloffen lopen. Dat geeft een heel ander beeld voor de buitenwacht. Dit past me beter, omdat ik al m’n energie erin kwijt kan. Maar fysiek sta ik er bij onze trainer Arne Slot hetzelfde op als onder Dick Advocaat. Ik weeg zelfs een kilootje meer”, vertelde hij in De Telegraaf.

Linssen las en hoorde in zijn eerste jaar dan ook de nodige kritische verhalen over zichzelf. “Als je verhalen hoort dat je zelfs in een lege Kuip bent bevangen door Kuipvrees, dan ga je denken… Als je bijvoorbeeld alleen op de keeper afloopt: ‘Het zal toch niet, het zal toch wel, en weer miste ik dan een kans.'” Toch denkt Linssen de kritiek goed van zich af te kunnen laten glijden. “Ik kom uit het Limburgse plaatsje Neeritter. Daar raken mensen niet zo snel van de kook. Niet als het goed gaat, maar evenmin als het wat minder loopt.”

“Max Verstappen is tien minuten bij ons vandaan opgegroeid”, weet Linssen. “Z’n moeder doet haar boodschappen in dezelfde supermarkt als de mijne. Hij heeft iets van: ‘schijt aan wat ze zeggen’. Positief of negatief, hij legt het naast zich neer. Die eigenschap herken ik bij mezelf ook. Steady blijven, onverstoorbaar je ding doen. Na twee doelpunten tegen Fortuna Sittard ben je de beste en na Ajax kan je er niets van. Niets van aantrekken; allebei niet waar.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close