Sports

Laporta komt met geruststellende boodschap voor Frenkie de Jong10:34 – FC Barcelona is niet van plan om Frenkie de Jong af te persen, zo geeft voorzitter Joan Laporta aan. De Spaanse topclub zou er volgens diverse geruchten alles aan doen om de middenvelder naar de uitgang te bewegen, maar daar is volgens Laporta geen sprake van.

Laporta komt met geruststellende boodschap voor Frenkie de Jong


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Barça maakt er geen geheim van dat De Jong een forse salarisverlaging moet accepteren om langer bij FC Barcelona te kunnen blijven. De Jong gaat in de laatste jaren van zijn contract jaarlijks bijna dertig miljoen euro opstrijken. Eerder werd al bekend dat de middenvelder minstens tien miljoen euro daarvan moet inleveren om een langer verblijf mogelijk te maken.

Laporta is echter niet van plan om De Jong daartoe te dwingen. “Wat gebeurt er als Frenkie de Jong geen loonsverlaging neemt en gewoon bij Barça blijft? Dan gaat hij hier gewoon door, hij staat onder contract”, aldus Laporta in gesprek met CBSSportsGolazo. “We zullen die beslissing respecteren. We rekenen op hem. Er wordt geen afpersing gebruikt tegen De Jong of wie dan ook.”

Desondanks bidt Barça dat De Jong salaris inlevert. Als hij dat niet doet, bestaat de mogelijkheid dat topaankopen Robert Lewandowski en Raphinha niet kunnen worden ingeschreven voor het nieuwe seizoen van La Liga. Intussen hoopt Manchester United nog altijd op een doorbraak en blijft De Jong topprioriteit.

Lees ook: ‘Barcelona overweegt nu om Frenkie de Jong te verhuren’

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.