Sports

‘Lang heeft verwachte toptransfer naar Italië zo goed als beet’9:30 – Toen Noa Lang in het najaar van 2020 neerstreek bij Club Brugge, wisten de trouwe volgers van de Belgische Jupiler Pro League niet zo goed wat ze van hem moesten verwachten. Maar de Nederlander had niet veel tijd nodig om de competitie te betoveren. En dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft vooral AC Milan een hoge pet op van de oud-Ajacied. Als we La Gazzetta dello Sport moeten geloven, is een transfer zelfs aanstaande. 

'Lang heeft verwachte toptransfer naar Italië zo goed als beet'


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Met dat nieuws pakte het Italiaanse medium vrijdagavond uit. Hoewel Lang bij Club Brugge nog in het bezit is van een contract tot 2025, is de landskampioen van België niet van plan om voor een transfer te gaan liggen. Als we La Gazetta moeten geloven, hangt er een vraagprijs van 22 miljoen euro om Lang zijn nek. Vorig jaar mocht de aanvaller enkel vertrekken voor een bedrag van minstens dertig miljoen euro, maar Club Brugge lijkt nu dus bereid om hem voor wat minder te laten gaan. De transfersom vormt in ieder geval geen obstakel voor AC Milan, al lijkt de kersverse nummer één van Italië pas toe te willen slaan als de overname een feit is. 

De Milanezen hoeven zich in de tussentijd geen zorgen te maken dat Lang voor een andere club kiest. Ze zouden namelijk al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Oranje-international. AC Milan heeft een vijfjarig contract voor hem klaarliggen. Daarmee staat Lang dus op het punt om zijn langverwachte toptransfer te maken. De aanvaller, die vorig jaar definitief de overstap maakte van Ajax naar Club Brugge, werd afgelopen zomer al in verband gebracht met een overstap naar een Europese topcompetitie. Leeds United werd genoemd, maar de Engelsen pakten niet door. Ook AC Milan kwam al voorbij in de wandelgangen, maar de vraagprijs die Club Brugge op dat moment hanteerde was de Italiaanse topclub iets te gortig. 

Uitstekende cijfers
Lang kwam in het afgelopen seizoen 48 keer in actie voor Blauw-Zwart. Hij scoorde negen keer en verzorgde vijftien assists. Het seizoen ervoor was hij liefst zeventien keer trefzeker. Zijn goede prestaties in België werden in het najaar van 2021 beloond met een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. Lang debuteerde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Een paar dagen later had hij in het thuisduel met Gibraltar zijn eerste basisplaats en verzorgde hij meteen een assist. De aanvaller kreeg vrijdag te horen dat hij zich wederom mag melden bij Oranje voor de Nations League-duels. Mogelijk staat hij komende vrijdag, als Oranje het opneemt tegen België, tegenover een aantal ploeggenoten. Hoe lang Simon Mignolet, Brandon Mechele, Hans Vanaken en Charles de Ketelaere dat nog zijn, zal de komende tijd moeten uitwijzen. 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.