Politics

Kai Verbij krijgt sportiviteitsprijs voor actie op Olympische Spelen | SchaatsenDe zogeheten Visa Award is een prijs voor het meest inspirerende moment dat op de Olympische en Paralympische Spelen de waarden van vriendschap, acceptatie en inspiratie weergeeft. De andere winnaar was het Oekraïense paralympische team. Dat liet het geldbedrag naar het nationale paralympische comité gaan.

Verbij kreeg de prijs voor zijn race op de 1000 meter tijdens de Spelen van Peking. Om de kansen op een medaille van zijn tegenstander in de rit, Laurent Dubreuil, niet te verpesten, liet Verbij de Canadees op de kruising voorgaan toen beide schaatsers bij het uitkomen van de bocht vrijwel naast elkaar reden. Daarmee vervlogen zijn eigen kansen op een medaille. Debreuil pakte het zilver achter Thomas Krol, Verbij eindigde als dertigste.

Volgens de Nederlander hebben mensen tegen hem hebben gezegd dat hij voor eigen kansen had moeten gaan. „Je vraagt je altijd af of je de juiste beslissing maakt in een fractie van een seconde, maar ik ben er ook heel trots op dat mensen over de hele wereld hebben gestemd voor deze prijs en mijn besluit waarderen. Het geeft mij het gevoel dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ik denk dat sportiviteit boven persoonlijk succes moet gaan en dat is nog belangrijker op de Spelen, waar veel individuele sporters zijn”, zei Verbij.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.