Politics

Justitie VS: Geheime documenten Mar-a-lago waarschijnlijk verborgen door Trump-team


Het team rond voormalig president Donald Trump heeft waarschijnlijk geprobeerd om geheime documenten te verstoppen voor de FBI. Dat zegt met ministerie van Justitie in documenten die openbaar gemaakt zijn naar aanleiding van Trumps verzoek tot het benoemen van een ”special master” die toe moest zien op het onderzoek.

Documenten

Het advocatenteam van Trump had eerder verklaard dat de gevoelige documenten, die niet in een woning horen te liggen liggen, waren opgeslagen in een beveiligde opslagruimte in Mar-a-Lago, het buitenverblijf in Florida. De FBI deed daar begin augustus een huiszoeking, op zoek naar de vermiste stukken. In totaal zouden er 320 documenten gevonden zijn, en zijn er aanwijzingen dat sommige documenten naar andere locaties in het huis waren verplaatst.

Onder de documenten zaten ook stukken die in het nationaal archief thuis horen te liggen. Zo zou Trump de briefwisseling met de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un hebben bewaard, en hebben laten zien aan gasten. De Washington Examiner schreef onlangs dat het archief Trump al een jaar geleden had verzocht de brieven terug te sturen via de post. De ernst van dit verzoek was kennelijk niet doorgedrongen tot Trump en zijn advocaten.

Belemmering

Aanklagers kregen het huiszoekingsbevel goedgekeurd nadat ze aanwijzingen hadden gekregen dat er een poging werd gedaan om documenten achter te houden door Trump of zijn team. Justitie spreekt van een poging tot het ”verbergen en verwijderen” van de documenten, en zegt dat er mogelijk sprake is van belemmering van de rechtsgang.

De FBI heeft al een filterteam door de documenten laten gaan. De ”special master” die Trum had gevraagd, had het onderzoek naar de documenten moeten begeleiden, en moeten toezien op het terugbrengen van privévoorwerpen die niet relevant bleken. Zo’n benoeming lijkt eigenlijk niet meer nodig als er al een team door de documenten is gegaan.

Vervolging

De onthullingen lijken de problemen voor Trump alleen maar groter te maken als hij daadwerkelijk aangeklaagd wordt voor het meenemen van de documenten. Daar kan een aanklacht voor het belemmeren van de rechtsgang bijkomen. De Republikeinen zitten inmiddels goed met de zaak in hun maag, en weten niet wat ze moeten doen. Senator Lindsey Graham (South Carolina) voorspelde ”blood in the street” en waarschuwde voor rellen als Trump daadwerkelijk wordt vervolgd. Dit kwam hem weer op een woedende tegenreactie te staan van Democraten, onder andere van president Biden.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenVoormalig Trump-adviseur John Bolton geeft toe mee hebben gewerkt aan staatsgrepenHoge rechter Clarence Thomas mikpunt van woede rond herroepen Roe v. Wade

Vladimir Putin

Juliaan van Acker – De opkomst van sterke politieke leidersProgressief Amerika worstelt met erfenis Ruth Bader GinsburgAmerika maakt zich op voor hoorzitting ‘January 6’Democraten bereiden een show voor tijdens hoorzittingen ”januari 6”Republikeinse voorverkiezing Pennsylvania lijkt herhaling 2020 te wordenBart Collard – Iran wil tribunaal voor verantwoordelijken dood generaal SoleimaniDonald Trump krijgt zijn Facebook- en Instagram accounts (voorlopig) niet terug

TPO+

Paul Aalbers – De Amerikaanse media missen Donald Trump met zijn shockspektakelVideo – Donald Trump begint geen nieuwe partij – Overweegt zich weer verkiesbaar te stellenQAnon-sjamaan is boos en wil getuigen tegen Trump tijdens afzettingsprocedureTerugkijken – Inauguratie Joe Biden als opvolger van Donald TrumpPresident Trump denkt aan oprichting van eigen politieke partij voor patriottenTrump verleent iedereen en zijn moeder op valreep gratie, onder wie Steve BannonAfzetting Trump door Huis van Afgevaardigden, tien Republikeinen stemden voorSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.