Sports

“Je kunt toch gewoon antwoord geven?”19 september 2022 – Louis van Gaal heeft geen al te positieve indruk achtergelaten op zijn persconferentie in de aanloop naar de Nations League-duels met Polen en België. De bondscoach reageerde niet alleen geïrriteerd op Valentijn Driessen, maar ook op vragen van Jeroen Stekelenburg en Martijn Krabbendam. Aan tafel bij het programma Rondo van Ziggo Sport werd er kritisch naar het optreden van de bondscoach gekeken.

Van Gaal wekt irritaties: "Je kunt toch gewoon antwoord geven?"


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De eerste persconferentie van Van Gaal bij de start van een interlandperiode gaat standaard grotendeels over de selectie. De bondscoach baarde afgelopen vrijdag opzien door Justin Bijlow niet op te nemen in zijn 25-koppige groep, terwijl de 38-jarige Remko Pasveer en sc Heerenveen-goalie Andries Noppert zich maandag wel mochten melden bij Oranje. Op vragen over diens beslissingen reageerde Van Gaal uiterst gepikeerd.

“Jeroen Stekelenburg begon en het was gewoon een vraag over de keepers”, begon Youri Mulder bij Rondo. “Maar Van Gaal stelde dat Stekelenburg van alles aan het suggereren was. Een journalist stelt gewoon een vraag, maar hij krijgt eigenlijk antwoord van een kinderlijk iemand die dat gewoon niet serieus neemt. Ik vond het een beetje gênant eigenlijk.” Tafelgenoot Khalid Boulahrouz probeerde nog begrip te tonen voor de bondscoach, maar Mulder was zichtbaar geïrriteerd. “Je kunt toch gewoon antwoord geven? Hij kon makkelijk zeggen dat hij het er niet mee eens is, maar hij hoeft er niet zo’n theaterstuk van te maken.”

Ook Ruud Gullit ergerde zich aan het optreden van de bondscoach. “Journalisten stellen gewoon de vragen die ze moeten stellen. Wij hebben ook vragen. Waarom zit hij er wel bij en waarom hij niet? Daar kun je toch gewoon een antwoord op geven?”, zei de voormalig international.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.