Sports

Inter bereikt akkoord over Lukaku en heeft ‘super tridente’ bijna compleetDinsdag, 21 juni 2022 om 20:36

Jeroen van Poppel
• Laatste update: 21:01

Internazionale heeft dinsdag een akkoord bereikt met Chelsea over de tijdelijke terugkeer van Romelu Lukaku, zo verzekert Sky Italia. I Nerazzurri leggen een huursom van acht miljoen euro (exclusief bonussen) op tafel om de 29-jarige spits te huren van the Blues, die afgelopen zomer nog 115 miljoen euro betaalden aan Inter voor de Belg. Er is géén optie tot koop afgesproken. Lukaku moet volgens La Gazzetta dello Sport een ‘super tridente’ gaan vormen voorin met Lautaro Martínez en Paulo Dybala. Laatstgenoemde is transfervrij en eveneens dicht bij een akkoord met Inter.

De afgelopen dagen werd al duidelijk dat er schot in de zaak rond Lukaku zat. Chelsea wees een eerste bod met daarin een huursom van vijf miljoen euro af, maar wilde over een tijdelijke terugkeer van de Belgische spits naar Italië spreken voor het dubbele van dat bedrag. Beide grootmachten zijn uiteindelijk dus op een bedrag daar tussenin uitgekomen. Vorig jaar forceerde Lukaku nog uit alle macht een toptransfer naar Chelsea, maar de aanvaller flopte volledig en wordt in de Engelse media al ‘een van de slechtste Premier League-aankopen ooit’ genoemd.

Dat Inter daarnaast bezig is om Dybala transfervrij in te lijven, werd een week geleden al gemeld door Fabrizio Romano. Inter deed de 28-jarige Argentijn, die uit zijn contract liep bij Juventus, een eerste officiële aanbieding. Volgens de transfermarktexpert komt een deal steeds dichterbij en ook de eerder genoemde sportkrant heeft die indruk. Het management van Dybala voerde ‘positieve’ gesprekken met i Nerazzurri. Het is de bedoeling dat de Argentijnse aanvaller zijn handtekening gaat zetten onder een vierjarig contract.

De derde schakel uit de ‘super tridente’ die Inter voor ogen heeft is al in huis en dat moet ook zo blijven: Lautaro Martínez mag onder geen beding vertrekken uit het Giuseppe Meazza. De landgenoot van Dybala wordt felbegeerd vanuit de Premier League door Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal. Inter ziet voor Martínez echter een cruciale rol weggelegd in het sportieve project van de komende jaren. De aanvaller vormde al twee seizoenen lang een succesvolle tandem met Lukaku bij Inter en kent Dybala van het nationale elftal.


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.