Sports

Haller baalt Ajax-wedstrijden te moeten missen: “Dat is echt shit”



21:16 – Ajax-aanvaller Sébastien Haller (27) baalt enorm dat de Afrika Cup dit jaar in de winter gehouden wordt. Vanwege corona is het toernooi uitgesteld en dus moet de international van Ivoorkust een keuze maken tussen zijn land en club. “Uiteraard had ik tussendoor het vliegtuig willen pakken om ook tegen FC Utrecht en PSV te kunnen spelen, maar dat is nu eenmaal onmogelijk.”

Haller baalt Ajax-wedstrijden te moeten missen: "Dat is echt shit"


Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt Haller tegenover De Telegraaf over zijn situatie in januari, waarin hij namens Ivoorkust gaat deelnemen aan de Afrika Cup. “Dit toernooi zou eigenlijk ook in de zomer worden gehouden, maar werd vanwege corona uitgesteld. Natuurlijk ga ik naar de Afrika Cup om Ivoorkust te vertegenwoordigen”, legt Haller – die zijn oproep een enorme eer vindt – uit in het dagblad.

De vraag of Haller stiekem niet liever in Amsterdam was gebleven, vindt Haller niet netjes. “Zou dit ooit zijn voorgelegd aan een Europese speler richting een EK?”, vraagt hij zich hardop af. “Deze situatie is heel frustrerend. Ik vind het verschrikkelijk om tussen mijn land en club te moeten kiezen. Dat is echt shit. Ik speel met Ajax voor de titel en die twee wedstrijden zijn heel belangrijk, omdat ze invloed op de ranglijst hebben.”

Lees ook: ‘RB Leipzig wil ‘gigantisch hoge koopoptie’ van Ajax voor Brobbey’

Haller is niet de enige Eredivisie-speler die opgeroepen werd voor de Afrika Cup. Ook Andre Onana, Mohammed Kudus (beiden Ajax), Ibrahim Sangaré (PSV), Zakaria Aboukhlal (Marokko), David Sambissa, Issa Kallon (beiden SC Cambuur), Souffian El Karouani (NEC), Ramiz Zerrouki (FC Twente), Saïd Bakari (RKC Waalwijk), Lisandro Semedo (Fortuna Sittard) en Maduka Okoye (Sparta Rotterdam) kregen een oproep voor het toernooi, dat op 9 januari begint.





Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.