Politics

Groves houdt Danny van Poppel in sprint van ritzege af in Vuelta a España | NUDanny van Poppel heeft woensdag net naast zijn tweede ritzege in een grote ronde gegrepen. In de elfde etappe van de Vuelta a España eindigde hij achter ritwinnaar Kaden Groves als tweede.

In de massasprint na de rit van ruim 191 kilometer kreeg Danny van Poppel niet de ruimte om vrijuit te sprinten, maar toch kwam hij op het eind nog dicht bij de ritwinst. Hij kwam net te kort om Groves van zijn eerste dagsucces in een grote ronde te houden.

Voor Van Poppel zou de ritwinst zijn tweede dagsucces in de Ronde van Spanje zijn geweest. Hij won in 2015 al eens de twaalfde etappe van de Vuelta. Zijn broer Boy van Poppel eindigde woensdag op de tiende plek eveneens in de top tien.

Tijdens de etappe, die weinig enerverend was, raakte rodetruidrager zijn luxeknecht Julian Alaphilippe kwijt. De wereldkampioen kwam na 130 kilometer ten val en greep direct naar zijn schouder. Eerder verloor Evenenepoel ook al de met corona besmette Pieter Serry.

Verder had Evenepoel weinig problemen in de vlakke etappe. De rodetruidrager behoudt zijn comfortabele voorsprong in het algemeen klassement. Hij heeft een marge van 2.41 minuten op Primoz Roglic en 3.03 minuten op Enric Mas.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.