Sports

Giakoumakis na Eredivisie- nu ook topscorer van Schotland?18:48 – Georgios Giakoumakis verraste vorig seizoen vriend en vijand door bij het gedegradeerde VVV-Venlo topscorer te worden van de Eredivisie. De Griek had in zijn carrière niet bijzonder veel doelpunten gemaakt, maar speelde bij VVV de pannen van het dak. Dat kwam hem op een zeer fraaie transfer naar Celtic te staan, waar hij zich inmiddels ook heeft gemeld in de topscorersstrijd.

Giakoumakis na Eredivisie- nu ook topscorer van Schotland?


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Vorig jaar was Giakoumakis in dertig wedstrijden goed voor 26 goals. Dat was ook buiten Nederland opgevallen waardoor Celtic hem oppikte. In Schotland kende de spits een moeizaam begin, mede door een blessure. De laatste weken is hij echter in bloedvorm, waardoor hij serieus zicht lijkt te hebben op de topscorerstitel van de Schotse competitie.

Giakoumakis heeft er inmiddels negen in liggen voor Celtic. De huidige topscorer Regan Charles-Cook heeft er momenteel dertien, maar het momentum ligt absoluut bij Giakoumakis. Hij stond mede door die blessure pas negen keer in de basis, maar laat de afgelopen weken wel zien in topvorm te steken. De Griek was verantwoordelijk voor zes doelpunten in de laatste vier wedstrijden.

Lees ook: Giakoumakis leeft eindelijk op: vijf goals in één week tijd

Daarnaast is de doelpuntenproductie bij zijn concurrent Charles-Cook al weken opgedroogd. Het zou daardoor zomaar kunnen dat Giakoumakis de prijs van de topscorerstitel in Schotland op de schoorsteenmantel naast de trofee van Eredivisie-topscorer zet. Celtic heeft uitstekende papieren voor de Schotse titel en Giakoumakis heeft nog vijf wedstrijden om wederom een zeer knap kunstje te flikken.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.