Politics

Gaat Marieke Elsinga Qmusic verlaten voor dit radiostation?


Hoor je de naam Marieke Elsinga (35) , dan denk je gelijk aan haar radioprogramma met Mattie Valk bij Qmusic. Maar er klinken geruchten dat dat wellicht op z’n eind komt. Insiders melden dat de presentatrice binnenkort haar vertrek aankondigt.

Oud-radio dj en columnist Patrick Kicken schreef er een column over voor vakblad Spreekbuis. Kicken werkte zelf jaren voor Radio Veronica en deelt het gerucht dat hij te horen kreeg.  Wel kreeg hij het verhaal te horen vanuit het ‘Talpa kamp’. Wat volgens hem uitmaakt omdat Talpa’s 538 en Qmusic (DPG Media) concurrenten van elkaar zijn.

Verlaat Marieke Elsinga Qmusic?

Maar het verhaal van de columnist is wel sappig, want Elsinga zou overwegen om naar Radio 538 te gaan. Kicken schrijft dat programmabaas Dave Minneboo daar een rol in zou hebben. Hij stapte over van Qmusic naar 538 en herenigde ondermeer rivalen Mattie en Wietze met elkaar voor Radio 555. Elsinga werkte die dag samen met Coen Swijnenberg.

Kicken belicht dat Elsinga haar televisiecarrière, die zich voornamelijk ‘s avonds afspeelt, moeilijk combineren is met een ochtendshow op de radio. Volgens de columnist zou een middagshow mogelijkheden kunnen bieden.

Mattie en Marieke naar 538

De voorspellingen van Kicken zijn niet mis. Hij belicht dat Mattie en Wietze opnieuw gaan samenwerken bij Radio 538 in de ochtend. En dat Elsinga de handen ineenslaat met Coen Swijnenberg. Volgens hem is de huidige collega van Swijnenberg, Sander Lantinga, toe aan beetje rust vanwege zijn drukke gezinssituatie.

Dat klinkt allemaal niet al te best voor Qmusic, maar Kicken denkt toch daadwerkelijk dat het balletje deze kant op rolt. Ook de leeftijd en kinderwens van Elsinga zorgen er volgens hem voor dat een ochtendshow en televisiecarrière niet te combineren vallen.

Conflict Mattie Val en Wietze de Jager

Mattie Valk en Wietze de Jager waren vorige maand voor het eerst in vijf jaar weer samen achter de radiomicrofoon te horen. Ze begroeven de strijdbijl voor Radio555, een actie van verschillende radiostations voor de oorlog in Oekraïne. In 2017 kreeg het toenmalige radioduo een conflict omdat Valk, zonder medeweten van De Jager, een contract tekende bij Qmusic.

Oeps! Mattie en Marieke verslapen zich voor Ochtendshow Qmusic

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Gaat Marieke Elsinga Qmusic verlaten voor dit radiostation?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.