Sports

Frenkie de Jong en Lewandowski belangrijk voor Barcelona in gestaakt duelZaterdag, 10 september 2022 om 20:49


• Laatste update: 21:07

Het duel tussen Cádiz en Barcelona in LaLiga is zaterdagmiddag in minuut 82 bij een 0-2 stand stil komen liggen vanwege een medisch noodgeval. De ploeg van trainer Xavi was dankzij doelpunten van Frenkie de Jong en Robert Lewandowksi op weg naar de zege, maar de wedstrijd werd slechts bijzaak toen in de slotfase een persoon onwel werd op de tribune. Keeper Jeremías Ledesma van Cádiz gooide een AED (Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat het hartritme kan herstellen) richting de medische hulpverleners. Volgens commentator Sierd de Vos is de patiënt bij kennis gebracht en per ambulance richting het ziekenhuis. De wedstrijd werd gestaakt en vervolgens na 50 minuten weer hervat.

Xavi had zaterdagmiddag een basisplaats ingeruimd voor zowel De Jong als Memphis Depay. Eerstgenoemde werd de gehele transferperiode in verband gebracht met een vertrek naar Engeland, maar bleef uiteindelijk ‘gewoon’ in Catalonië. Depay moet het vooral doen met invalbeurten, daar aanwinst Lewandowski de onbetwiste nummer één in de punt van de aanval is. Zaterdagmiddag kreeg hij de voorkeur boven de Poolse spits. Héctor Bellerín maakte zijn debuut voor de Catalanen.

Barcelona had het moeizaam in de eerste helft, maar kwam via Raphinha wel bijna op voorsprong. De Braziliaanse aanvaller raakte met zijn inzet de paal. Ook Ferran Torres en Depay konden hier en daar gevaarlijk worden. De ploeg van Xavi had het overgrote deel van de bal in de eerste helft, maar kon dat niet verzilveren in een doelpunt. Tien minuten na rust brak De Jong de ban voor Barcelona. Raphinha gaf de bal mee aan Gavi, die de bal vervolgens hard voor gaf. Omdat Ledesma de bal nog aantikte, belandde hij zo voor de voeten van De Jong. De middenvelder kon daarna simpel binnenschieten: 0-1.

Na de openingstreffer haalde Xavi onder meer Torres, Gavi en Depay naar de kant. De invallers Ousmane Dembélé, Pedri en Lewandowski brachten nieuwe energie en dat betaalde zich nog geen tien minuten later uit. Bellerin gaf de bal bij de eerste paal voor aan De Jong. Nadat de middenvelder over de bal en een aantal Cádiz-spelers viel, kon Lewandowski voor een leeg doel binnenschieten: 0-2. In de slotfase werd de wedstrijd stilgelegd nadat supporters van de thuisploeg scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande waarschuwden wegens een medisch noodgeval op de tribune. Na ruim twintig minuten gingen de spelers van beide elftallen naar binnen. Hoe het nu met de supporter gaat is niet bekend.


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.