Sports

FIOD en politie doen inval in woning Jumbo-topman Frits van Eerd | NUDe politie en opsporingsdienst FIOD doen dinsdagochtend een inval in een woning in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Het zou gaan om het huis van Frits van Eerd, topman van supermarktketen Jumbo, meldt onder meer het AD.

Een woordvoerder van de FIOD laat weten dat inderdaad een inval wordt gedaan en dat dit op verzoek van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland gebeurt. Of het ook om de woning van de Jumbo-topman gaat, wil zowel het OM als de FIOD niet bevestigen.

Wel meldt het OM dat er een gezamenlijk onderzoek van de FIOD, de politie en het Functioneel Parket Noord-Nederland naar witwasconstructies loopt. Daarbij zijn invallen gedaan in Noord-Brabant, Drenthe en Groningen.

Witwassen via onder meer onroerend goed en autohandel

Het witwassen gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel. De Jumbo-baas heeft weleens deelgenomen aan de Dakar Rally.

Een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze is dinsdagochtend aangehouden. Hij is hoofdverdachte in de zaak. Daarnaast zijn er nog acht personen uit de provincies Drenthe en Noord-Brabant aangehouden.

De hoofdverdachte wordt gezien als de spin in het web. De medeverdachten wordt verweten dat zij betrokken zijn geweest bij deze handelingen. Alle verdachten zitten voorlopig in beperkingen. Of Van Eerd bij de verdachten zit, maakt het OM niet bekend. Hij is in ieder geval niet de hoofdverdachte. Jumbo was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.