Politics

Federer opgelucht nu hij afscheid heeft aangekondigd: ‘Heb wat tranen gelaten’ | NU


Bij Roger Federer overheerste de opluchting nadat hij vorige week donderdag zijn afscheid had aangekondigd. De twintigvoudig Grand Slam-winnaar zet na de Laver Cup een punt achter zijn indrukwekkende carrière.

“Ik had het niet gemakkelijk en was erg ontroerd”, zei Federer dinsdag tegen de Zwitserse zender RTS over de dag waarop hij zijn afscheid aankondigde. “Toen ik het bekendmaakte, waren mijn ouders en Mirka (zijn vrouw, red.) meer aangedaan. Ik was iets relaxter.”

“Daarna heb ik wel wat tranen gelaten, maar ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Ik ben erg opgelucht en ben blij met de carrière die ik heb gehad.”

Vanwege fysieke problemen kwam de 41-jarige Federer de laatste jaren nauwelijks in actie. Zijn laatste optreden op de ATP Tour dateert van vorig jaar zomer, toen hij op Wimbledon in de kwartfinales strandde.

“Begin deze zomer boekte ik voor mijn gevoel te weinig progressie”, liet de Zwitser weten. “Mijn knie liet me toen niet met rust. Tijdens Wimbledon geloofde ik er nog in dat ik kon terugkeren.”

“Maar vervolgens kreeg ik een scan die niet goed was. Er was geen vooruitgang meer. Ik heb toen tegen mezelf gezegd dat het voorbij was. Ik wilde niet meer.”

De mooiste foto’s uit de carrière van Federer

Federer waarschijnlijk alleen in dubbelspel bij Laver Cup

De Laver Cup gaat komende vrijdag van start. Federer neemt het samen met Andy Murray, Rafael Nadal en Novak Djokovic op tegen een team dat bestaat uit tennissers van buiten Europa.

Volgens Zwitserse media is Federer niet fit genoeg om een enkelpartij te spelen bij de Laver Cup. Hij komt in de O2 Arena in Londen hoogstwaarschijnlijk alleen in actie in het dubbelspel.

Volgens de regels van de Laver Cup moet elke speler echter minstens één enkelpartij spelen tijdens de eerste twee dagen. Dus het is de vraag of de organisatie in dat geval toelaat dat Federer alleen in het dubbelspel in actie komt.

Na zijn afscheid wil Federer in ieder geval bij het tennis betrokken blijven. “Ik zou in het komende half jaar graag een demonstratietoernooi organiseren met spelers die ik zelf mag kiezen. Ik weet nog niet hoe mijn eigen toekomst eruit gaat zien, maar ik wil niet volledig afstand van de sport nemen.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.