Politics

FDF wil snelwegen blokkeren en vaker bij huis minister langs | BinnenlandEerder noemde Van den Oever het protest van tientallen boeren vorige week vrijdag bij de woning van minister Christianne van der Wal (Stikstof) een „topactie.” Hij sluit niet uit dat dat vaker gaat gebeuren, ondanks de felle kritiek die daarop kwam uit politiek Den Haag. „Dat zou zomaar kunnen gebeuren ja. Maar dan met veel meer. Wij zijn niet bangig uitgevallen”, zegt hij tegen de krant.

Zitten te trillen

Met de kinderen van de minister, die tijdens het protest volgens Van der Wal „binnen zitten te trillen”, heeft hij geen enkel medelijden. Op de vraag wat hij denkt als hij de minister dat hoort zeggen, antwoordt hij: „dat het pussy’s zijn.” Evenmin vindt de FDF-leider dat zo’n actie te ver gaat. „Nee. In Den Haag zeggen ze dat het een morele grens overgaat. Goed, Van der Wal had een halfuurtje een paar boeren op de stoep. Maar dat staat niet in verhouding tot wat ze zelf al die boerengezinnen aandoet.”

Volgens Van den Oever stoppen de acties pas „als al die onzin over stikstof nou eens een keer ophoudt.”

Minister Van der Wal maakte vorige week bekend dat de uitstoot van stikstof fors omlaag moet, zodat de natuur kan herstellen. Dat heeft grote gevolgen voor agrariërs. Volgens de doelstellingen van het kabinet moet de uitstoot in Noord-Brabant, de Gelderse Vallei en Limburg met meer dan de helft omlaag.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close