Sports

Excuses Van der Meijde aan Everton: “Was een soort psychopaat”16:45 – Andy van der Meijde verscheen zondag met een bijzondere boodschap op de clubwebsite van Everton. De oud-aanvaller speelde in zijn loopbaan vier jaar voor de club, maar kan niet spreken van een succesvolle periode daar. In het verleden wees hij de club zelf en toenmalig trainer David Moyes als hoofdschuldigen aan, maar jaren later steekt hij alsnog hand in eigen boezem.

Excuses Van der Meijde aan Everton: "Was een soort psychopaat"


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

‘Andy van der Meijde zegt sorry tegen Evertonians’, zo luidde de kop boven het uitgebreide artikel op de website van Everton. Daarin vertelde de Arnhemmer zijn verhaal over het mislukken van zijn tijd bij Everton. “Als ik terugkijk op de dingen die ik toen deed… Wow”, begon hij. “Ik was een soort psychopaat. Iemand met een totaal andere mindset. Het was bizar. Ik was absoluut niet mezelf.”

Biografie
De start van Van der Meijde in Liverpool was veelbelovend, maar al snel gooide een blessure roet in het eten. Daarna ging het bergafwaarts en leek hij het uitgaansleven te verkiezen boven een succesvol verblijf bij Everton. Toch weigerde hij in eerste instantie in de spiegel te kijken. In zijn biografie Geen Genade haalde hij nog hard uit naar de club, Moyes en enkele ploeggenoten, maar daar kwam hij nu op terug.

“Dat boek is kort na mijn loopbaan geschreven. Toen ik die verhalen vertelden, was ik weer terug in dat moment. Ik had veel woede in me. Ik heb wat slechte dingen gezegd over Everton, domme dingen. Ik dacht niet goed na. Toen mijn hoofd tot rust gekomen en dingen helderder kon bekijken, had ik spijt van wat ik gezegd had. Een paar jaar later dacht ik: ‘Andy, je hebt het echt verpest.’

Mijn schuld
Om die reden besloot Van der Meijde nu dus zijn excuses aan te beiden aan de achterban van zijn oude club. “Het was niet de schuld van de trainer, niet van mijn ploeggenoten en niet van de supporters”, maakte hij duidelijk. “Van niemand anders. Het was mijn eigen schuld.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.