Politics

Europese Commissie wil arbeidsmigratie uit Noord-Afrika stroomlijnen


De Europese Commissie heeft vandaag een plan gepresenteerd waarmee het aantrekken van legale arbeidsmigranten uit een aantal landen makkelijker wordt, dat schrijft de NOS. Egypte, Marokko en Tunesië krijgen de status van talentenpartnerschap. Europese bedrijven kunnen dan makkelijker arbeidskrachten aantrekken uit deze landen. Die werkgevers moeten wel aan kunnen tonen dat er geen geschikte werknemers in de EU zelf zijn.

Talentendatabase

Het programma moet zorgen voor een soepele koppeling van potentiële werknemers uit de partnerlanden aan werknemers in Europa. Het moet ook mogelijk worden voor deze werknemers om van baan te wisselen en te reizen gedurende hun verblijf in de EU. De arbeidsmigranten krijgen na de beëindiging van hun eerste contract een periode de tijd om een nieuwe baan te vinden. De Commissie zegt zo illegaliteit en arbeidsuitbuiting tegen te willen gaan. De lidstaten gaan volgens het plan nog wel zelf over de vraag hoeveel migranten ze toe willen staan.

Discussie vergemakkelijken

Eurocommissaris Margaritis Schinas, die over migratie gaat, denkt dat het programma de discussie over migratie kan vergemakkelijken. De hoop is dat illegale migratie tegengegaan kan worden door meer legale routes te geven. In de toekomst moet het programma ook uitgebreid worden met meer landen die baat hebben bij arbeidsmigratie naar de EU.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenEU: Gas betalen met Roebels is breuk sanctiesBonusquote: ‘In Nederlandse politiek is immigratie taboe-onderwerp’Slechte leveringen AstraZeneca schadelijk voor het imago van de Europese Unie Video – Syp Wynia: Vaar niet blind op Stemwijzer en KiesKompasTurkije wil onzekerheid Brexit wegnemen en eist rechtmatige plek op binnen Europese familieFransen willen dat er minder Engels wordt gesproken binnen de Europese UnieEU gaat verdere sancties opleggen aan Turkije om agressie tegen Griekenland en CyprusEuropese Unie moet directe belasting gaan innen bij inwoners en bedrijvenSonny Spek – Hugo de Jonge en het CDA gaan u hoe dan ook teleurstellenOpiniepeiling Maurice de Hond: Nederland moet veel strenger beleid voeren over leren Nederlands bij migrantenWeg van technocratische leegte, Europese Unie vindt langzaam haar demosMexico tegen VS: wij zouden onze grens beter kunnen bewakenHoe Rutte de problemen rond arbeidsmigratie weg-definieertMilieugedram hindert kankertherapie, politiek houdt vast aan Europese regelsDuitsland, bekend van ‘wir schaffen das’, krijgt illegalen niet uitgezetLaat in 2019 het vertrouwen in de politiek zegevierenRoemenië door EU berispt om corruptie, politicus geeft EU 2 middelvingersSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.