Sports

Europese banken beloven meer diversiteit, maar geven alleen mannen topfuncties | NUVeel grote Europese banken hebben beloofd meer vrouwen in topfuncties aan te stellen, maar doen dit niet. Dat blijkt uit een analyse van persbureau Bloomberg. Als er een vacature aan de top vrijkomt, blijven de kredietverstrekkers mannen boven vrouwen verkiezen.

In de afgelopen twee jaar heeft geen van de dertig grootste banken van Europa een vrouw als bestuurder aangenomen. In die periode werd bij grote banken als Barclays, HSBC en Santander bijna de helft van de topbestuurders vervangen.

Volgens onderzoekers van marktanalist Morningstar is dat een kwalijke zaak. Want een hoge mate van diversiteit op de werkplek kan innovatie en betrokkenheid van werknemers bevorderen.

In Nederland geldt sinds het begin van dit jaar een vrouwenquotum voor de raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven. Een derde van de commissarissen moet volgens dat quotum een vrouw zijn (of juist een man, als er meer vrouwen werken).

Dat heeft ertoe geleid dat er bij beursgenoteerde bedrijven in Nederland dit jaar voor het eerst meer vrouwen dan mannen tot commissaris zijn benoemd.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.