Sports

Europa League-kraker Arsenal-PSV gaat definitief niet door14:10 – De ontmoeting tussen Arsenal en PSV in de tweede speelronde van de Europa League gaat niet door. De kraker in groep A van het tweede Europese toernooi stond gepland voor donderdagavond. 

Europa League-kraker Arsenal-PSV gaat definitief niet door


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schreef op Twitter dat het duel tussen Arsenal en PSV definitief niet doorgaat. Zijn bericht is inmiddels ook bevestigd door PSV zelf. De Eindhovenaren schrijven het volgende: ‘De wedstrijd Arsenal – PSV wordt alsnog uitgesteld. Dat meldt de UEFA maandagmiddag aan PSV. Afgelopen weekend leek het er nog op dat het duel aanstaande donderdag wel gespeeld zou worden, maar de nationale autoriteiten in Groot-Brittannië hebben besloten dat er onvoldoende inzet van politiepersoneel mogelijk is vanwege de uitvaartdiensten van de Britse Koningin Elizabeth in Londen.’

Vraagtekens
PSV opende de groepsfase van de Europa League afgelopen donderdag met een thuiswedstrijd tegen Bodo/Glimt. De Eindhovenaren beleefden een moeizame avond en moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Daarmee konden Ruud van Nistelrooij en zijn manschappen moeilijk leven. Niet in de laatste plaats omdat zij in de tweede speelronde naar Londen moesten voor de uitwedstrijd tegen Arsenal, dat met twaalf punten uit vier wedstrijden goed is gestart in de Premier League. Maar in de aanloop naar het thuisduel met RKC Waalwijk van zondag werden er al vraagtekens geplaatst achter het doorgaan van de ontmoeting met Arsenal. 

Engeland werd vorige week donderdag opgeschrikt door het overlijden van koningin Elizabeth. Onduidelijk was wat haar dood en de aangekondigde periode van rouw zou betekenen voor de Europese wedstrijden in Groot-Brittanië. De clubs in Engeland besloten vrijdag in onderling overleg een streep te zetten door de wedstrijden in het weekend. Zo werd er ook in de Premier League niet gevoetbald. Nederlands venuemanager Priscilla Janssens bij de UEFA meldde echter dat de Europese duels in Engeland ‘gewoon’ door zouden gaan. Maar het duel tussen Arsenal en PSV is dus uitgesteld. Het is momenteel nog niet bekend wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. Daarover volgt later meer informatie. 

Champions League
PSV is niet de enige Nederlandse ploeg die deze week een Europese uitwedstrijd in Engeland op het programma had staan. Zo neemt Ajax het dinsdagavond op tegen Liverpool. De Amsterdammers zijn maandagochtend afgereisd naar Liverpool, waardoor de tweede wedstrijd van Ajax in de Champions League wel ‘gewoon’ door lijkt te gaan. 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.