Sports

Eerste tropennacht van het jaar, niet kouder dan 20 graden in Vlissingen | NUDe eerste tropennacht van het jaar is een feit. In de nacht van maandag op dinsdag kwam de temperatuur in Vlissingen 24 uur lang niet onder de 20 graden uit. Voor een tropennacht moet er een temperatuur van 20 graden of hoger worden gemeten op ten minste één KNMI-weerstation.

Maandag was er al sprake van de eerste officiële tropische dag in Nederland. Rond 14.20 uur was het 30,1 graden in De Bilt, waarmee wordt gesproken van een landelijke tropische dag. Bijna overal in Nederland koelde het ‘s nachts weer af tot minder dan 20 graden, behalve dus in Vlissingen.

In andere delen van Zeeland was het in de nacht van zondag op maandag een stuk koeler. Op veel plekken werd het namelijk niet warmer dan 11 graden. Afgelopen nacht koelde het in het binnenland in het oosten en noordoosten ook af met temperaturen van tussen 13 en 14 graden.

Dinsdag wordt opnieuw een landelijke tropische dag. Met temperaturen richting de 40 graden op sommige plekken wordt het nog warmer dan maandag. In de nacht van dinsdag op woensdag is er weer sprake van een tropennacht. Dan zal de temperatuur op veel meer plekken niet onder de 20 graden uitkomen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.