Sports

Ecuador moet toch vrezen voor WK-plek’20:32 – Ecuador moet volgens The Daily Mail serieus vrezen voor uitsluiting van het WK. Het wordt de Oranje-opponent steeds heter onder de voeten nu er nieuw bewijs is opgedoken dat tienvoudig international Byron Castillo geen Ecuadoriaan, maar een Colombiaan is.

'Nieuw bewijs duikt op: Ecuador moet toch vrezen voor WK-plek'


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Ecuadoriaanse voetbalbond (FEF) zou vier jaar geleden onderzoek hebben gedaan naar de echte identiteit van Castillo. Daarbij zou naar voren zijn gekomen dat de Ecuadoriaanse geboorteakte van de rechtsback van de speler van Club Léon vals is. Dat zou Castillo hebben toegegeven.

In het opgedoken bewijsstuk, een audio-fragment, zou Castillo onder meer hebben gezegd dat hij op jonge leeftijd de Colombiaanse stad Tumaco heeft ontvlucht om een carrière als profvoetballer in Ecuador na te jagen. Ook zegt hij dat zijn volledige naam Bayron Javier Castillo Segura is, wat overeenkomt met wat in zijn vermeende Colombiaanse geboorteakte staat, terwijl in zijn Ecuadoriaanse geboorteakte staat dat hij Byron David Castillo Segura heet.

Castillo vertelt tijdens het interview bovendien dat hij uit 1995 komt. Ook dat komt overeen met wat in zijn Colombiaanse geboorteakte staat, terwijl in zijn Ecuadoriaanse geboorteakte wordt vermeld dat hij uit 1998 komt. Ten slotte zou de verdediger de naam van een Ecuadoriaanse zakenman hebben genoemd die hem zou hebben geholpen bij het creëren van een nieuwe identiteit.

Groot probleem
The Daily Mail voorspelt dat het nieuwe bewijs voor een schokgolf in de Zuid-Amerikaanse voetbalwereld gaat zorgen. Kloppen de beweringen, dan zit de FIFA met een groot probleem. Castillo is in de WK-kwalificatie namelijk acht keer in actie gekomen en heeft dus een bijdrage geleverd aan de plaatsing van Ecuador voor de eindronde in Qatar. Chili diende eerder dit jaar bij de FIFA een klacht in tegen Ecuador. Dat land hoopt de Oranje-tegenstander te vervangen op het WK.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.